Natura Docet Wonderryck Twente

​Schubdier

Pronkstuk

​Schubdier

Schubdier
 
Heb jij ooit een schubdier – Pholidota – van dichtbij gezien? Vast niet. Ze zijn namelijk best zeldzaam en schuw en leven alleen in Afrika en Azië. Het schubdier in Natura Docet Wonderryck Twente werd in begin van de vorige eeuw, na een Afrikaanse expeditie, aan het museum geschonken. Het dier heeft scherpe klauwen om termietennesten mee open te breken. Met zijn lange kleverige tong slurpt hij de beestjes naar binnen. Zijn speciale jas beschermt hem tegen de beten van de termieten. Het lijkt wel een ridder met zijn schubbenharnas.

Delen

Exposities

1 apr 2017 - 31 dec 2017 Apenstreken in de Oertijd

Apenstreken in de Oertijd

Europa, 47 miljoen jaar geleden: op de plek, waar nu het dorp Messel bij Darmstadt ligt, bevindt zich een 1,5 km breed kratermeer omgeven door een subtropisch woud met een hoge temperatuur en luchtvochtigheid. Dit 'gat in de jungle' is aantrekkelijk voor de bosbewoners. De onderste waterlagen bevatten rottende algen, die alle zuurstof wegnemen. De klei die wordt afgezet en de zuurstofarme bodem van het meer zorgen voor bijzondere conservering van het  leven uit die tijd: vissen, planten, insecten, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren. Veel soorten zijn geheel bewaard gebleven. In museum Natura Docet Wonderryck Twente zijn deze bijzondere fossielen te bewonderen. In de tentoonstelling is speciaal aandacht voor Ida. Ida werd in 1983 gevonden in de Groeve Messel in Duitsland en is het meest complete fossiel van een primaat dat ooit gevonden is. Het fossiel van Ida is 47 miljoen jaar oud en helemaal intact.
 

Museuminformatie

Natura Docet Wonderryck Twente

Natura Docet Wonderryck Twente

Natura Docet Wonderryck Twente is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en hét museum voor de hele familie. In dit verrassend museum sta je oog in oog met de natuur. Ga op avontuur en verwonder je over de bijzondere collectie opgezette dieren, skeletten en fossielen in de Wonderkamers; van ijsvogel tot zeekrokodil en van dino-ei tot mammoetskelet. Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest, ontdek de natuur in 3D en geniet van de mooie museumtuin of op het terras van het tuincafé. In én rondom het museum is van alles te beleven.

Openingstijden

ma t/m vr: 11-17 u, za + zo: 12-17 u

Entree - Toegangsprijzen

volw € 9, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 15 jaar € 5
 


Museumkaart geldig