Nationaal Tinnen Figuren Museum

Gulden Sporenslag in Kortrijk

Pronkstuk

Gulden Sporenslag in Kortrijk

Iedereen kent de Gulden Sporenslag in Kortrijk uit 1302. Bijna niemand weet dat een kleine  eeuw eerder, in 1227, een soortgelijke slag werd geleverd in Ane, een gehucht, halverwege Ommen en Coevorden. Dit was een vrijheidsstrijd van een burggraaf en de boerenbevolking van Drenthe tegen de macht van de bisschop van Utrecht om belastingen te innen. De burggraaf en de boeren en boerinnen lokten een immens leger van Hollandse en
Noord-West Duitse adel in een moeras en versloegen het vernietigend. Talloze edelen sneuvelden. Wie nog kon,  koos het hazenpad.

Delen

Exposities

3 dec 2016 - 29 okt 2017 Kuifje, in tin

Kuifje, in tin

Iedereen kent hem wel! Kuifje (of in het Frans: Tintin) is de fictieve hoofdpersoon in de stripserie De avonturen van Kuifje. De van oorsprong Franstalige stripserie is van de hand van de Belgische tekenaar en scenarist van stripverhalen Georges Remi (1907-1983), die werkte onder het pseudoniem Hergé. Er zijn vele strips geschreven en er zijn zelfs films van Kuifje. Nu zijn Kuifje en zijn hond Bobby te zien in het museum! Ontdek hun avonturen in het Nationaal Tinnen Figuren Museum!

14 jan 2017 - 29 okt 2017 Paradijzen van Weleer

Paradijzen van Weleer

Wie verlangt er niet naar een paradijselijke wereld? Vaak kijken mensen met enige heimwee terug naar toen het mooier, eenvoudiger en beter was. Terug naar het Paradijs, terug naar de natuur, terug naar …… wie zal het zeggen. Of gaat de weg naar het paradijs vooruit?
De tinnen figuren in de tentoonstelling Paradijzen van Weleer nemen u mee terug naar veel van die paradijzen.
 

Museuminformatie

Nationaal Tinnen Figuren Museum

Nationaal Tinnen Figuren Museum

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen is een verrassend museum. Ooit bevolkten tinnen figuren iedere kinderkamer. De kleine figuurtjes hielpen kinderen hun wereld te ontdekken. Wie weet nu nog wat tinnen figuren zijn? Is het kinderspeelgoed, oud ambacht, geschiedenis, kunst of alles tezamen?

Ontdek het in het Nationaal Tinnen Figuren Museum.
 

Openingstijden

apr t/m okt: di t/m za 11-17 u, zo + feestdagen 13-17 u
nov t/m mrt: za 11-17 u, zo + feestdagen 13-17 u
tijdens schoolvakanties ook di t/m za 11-17 uur, zo 13-17 u
gesloten op 1 jan + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 6, t/m 4 jaar gratis, 5 t/m 12 jaar € 3,50


Museumkaart geldig