Nationaal Monument Kamp Vught

​El Salvador, Marielle van Uitert

Pronkstuk

​El Salvador, Marielle van Uitert

De foto-expositie ‘Kijk niet om’ biedt een keuze uit het recente werk van oorlogsfotograaf Marielle van Uitert, tweevoudig winnaar van de Zilveren Camera. Marielle maakt sinds 2008 fotoreportages in opdracht en op eigen initiatief in oorlogs- en conflictgebieden.  Ook reisde ze mee in een trein met vluchtelingen door de Balkan-landen. ‘Kijk niet om’ bevat rauwe oorlogsfoto’s, gecombineerd met indringende en ontroerende portretten van burgers die leven met de dreiging van oorlogsgeweld. 

Delen

Exposities

2 feb 2017 - 18 jun 2017 Kijk niet om - Marielle van Uitert

Kijk niet om - Marielle van Uitert

In de foto-expositie Kijk niet om is recent werk te zien van tweevoudig Zilveren Camera-winnaar en oorlogsfotograaf Marielle van Uitert (1973). Zij is net terug van een reis naar de frontlinie van Mosul in Irak. Marielle maakt sinds 2008 fotoreportages in opdracht en op eigen initiatief in oorlogs- en conflictgebieden. De expositie bevat rauwe oorlogsfoto’s, gecombineerd met indringende en ontroerende portretten van burgers die leven met de dreiging van oorlogsgeweld. Het werk is gegroepeerd opgesteld in vier denkbeeldige continenten. Regisseur Ellen van Kempen maakte voor de expositie een filmportret van Marielle.

Museuminformatie

Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught is gevestigd op een deel van het voormalige SS Konzentrationslager Herzogenbusch. Tussen januari 1943 en september 1944 zaten hier ruim 31.000 mensen korte of langere tijd vast. Het buitenterrein met maquette geeft een idee van de omvang van het terrein. Het crematorium is authentiek, net als de omheining en een gracht die door gevangenen is gegraven. In de gereconstrueerde gevangenenbarak naast de wachttorens krijgt de bezoeker een indruk van het kampleven.

Barak 1B, onderdeel van Nationaal Monument Kamp Vught, is de laatst overgebleven barak van het voormalige Konzentrationslager Herzogenbusch. Daar is de vaste expositie Als de muren konden spreken te zien, over Kamp Vught in en na de oorlog.

Barak 1B, Atlantis 1B, 5061 MC Vught.

Openingstijden

Nationaal Monument Kamp Vught
apr t/m sep: ma t/m vr 10-17 u, za, zo + feestdagen 12-17 u
okt t/m mrt: di t/m vr 10-17 u, za, zo + feestdagen 12-17 u
4 + 5 mei 10-17 u
gesloten: 1 jan, 9 t/m 31 jan, 25 + 31 dec

Barak 1B (Atlantis 1B, 5061 MC Vught)
wo, za + zo 12-17 u (extra in vakanties)
gesloten: 1 jan, 9 t/m 31 jan, 25 + 31 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 6, t/m 9 jaar gratis, 10 t/m 17 jaar € 3, donateurs – Vrienden en Beschermers – vrij entree + één introducé. Gereduceerd tarief voor scholen en gezinnen met kinderen. Elke 1e woensdagmiddag van de maand gratis voor iedereen.

Het entreebewijs geldt als combi-kaartje voor Nationaal Monument Kamp Vught en barak 1B.

 


Museumkaart geldig