Nationaal Militair Museum

Verlengde Paltzerweg 1 - 3768MX SOEST 085 - 273 65 10 http://www.nmm.nl/ info@nmm.nl
Genghis Khan

Pronkstuk

Genghis Khan

Dit jaar ons museum in het teken van Genghis Khan, een van de meest iconische veroveraars in de geschiedenis. Centraal staat de bijzondere tentoonstelling ‘Genghis Khan, wereldveroveraar te paard’. Genghis Khan heeft het grootste aaneengesloten rijk ooit veroverd. Van Peking in China tot aan de Donau in Europa. De Romeinen deden er eeuwen over om hun rijk te veroveren. Genghis maar 25 jaar. Toen Genghis Khan in 1227 overleed, was het Mongoolse Rijk al twee keer zo groot als het Romeinse Rijk ooit geweest was.
 

Delen

Exposities

1 apr 2017 - 30 jun 2017 De Weduwen

De Weduwen

De foto-expositie De Weduwen toont acht portretten van weduwen uit Rawagede (Java) en Zuid-Sulawesi die hun mannen verloren als gevolg van standrechtelijke executies tijdens Nederlandse zuiveringsacties. De portretten zijn gemaakt door documentair fotograaf Suzanne Liem en voorzien van hun persoonlijke en aangrijpende verhaal. Eind 2009 werd namens een aantal Indonesische weduwen een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat aangespannen. In 2011 stelde de Nederlandse rechter de weduwen in het gelijk en kende hen een schadevergoeding toe. Ook moest Nederland excuses maken. Suzanne Liem en onderzoeker Nicole Immler (NIOD) reisden naar Indonesië om deze vrouwen te portretteren en hun verhalen vast te leggen.

Museuminformatie

Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen.

Openingstijden

di t/m zo, 10-17 u
(tijdens vakanties ook op ma)
gesloten op 1 jan, 27 apr + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 12,50, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar € 6,50


Museumkaart geldig