Nationaal Baggermuseum

snijkopzuiger Pharaon II

Pronkstuk

snijkopzuiger Pharaon II

Kom naar het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. Waar meer dan 100 bijzondere modellen van baggervaartuigen staan opgesteld. Tijdens de Museumweek besteden we extra aandacht aan de zelfvarende snijkopzuiger Pharaon II, gebouwd in 1904 in opdracht van de maatschappij die het eerste Suezkanaal heeft aangelegd. Bij ons staat een drie meter lang model van dit vaartuig in een bijzonder fraaie vitrine. Er valt heel veel te vertellen over dit bijzondere baggervaartuig en de aanleg van het 1e en 2e Suezkanaal. 

Delen

Exposities

10 dec 2016 - 13 mei 2017 Werken aan de Afsluitdijk, toen en nu

Werken aan de Afsluitdijk, toen en nu

Ruim 80 jaar na aanleg moet de Afsluitdijk worden opgeknapt. Het dijklichaam zal over de volle 32 kilometer worden versterkt. Naast de projecten die te maken hebben met waterveiligheid en waterbeheer zijn ook plannen bedacht die de natuur in het gebied een handje moeten helpen, plannen die economische ontwikkeling in de regio moeten stimuleren en plannen voor het opwekken van nieuwe vormen van duurzame energie. Al deze plannen komen in deze expositie aan de orde. Aan de hand van een thematische indeling wordt langs de dijk van 32 kilometer lengte aangegeven waar welk plan is bedacht. Geen toekomst zonder terug te kijken naar het verleden. Daarom is ook de geschiedenis van de Afsluitdijk in de expositie in beeld gebracht.

Museuminformatie

Nationaal Baggermuseum

Nationaal Baggermuseum

Het Nationaal Baggermuseum is uniek in de wereld. Alleen in Sliedrecht staat het heden en verleden van het baggerbedrijf museaal centraal. Historische, maar ook moderne modellen van baggervaartuigen zijn er te zien. Het merendeel van de collectie bestaat uit scheepsmodellen. Deze geven een indruk van de ontwikkeling in de baggerindustrie. Het museum beschikt ook over een grote hoeveelheid historische foto’s, oude prenten en tekeningen. Verspreid over het museum bevinden zich opgebaggerde voorwerpen: van kanonskogels tot pijpenkoppen. In de filmzaal zijn films over baggerwerkzaamheden te zien. Bijvoorbeeld over de werkzaamheden voor het Palmeiland van Dubai.

Openingstijden

di t/m vr 14-17 u, za 11-17 u
gesloten op feestdagen

Entree - Toegangsprijzen

volw € 5, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 14 jaar € 2, 65+ € 3


Museumkaart geldig