Museum Willet-Holthuysen

Studeerkamer

Pronkstuk

Studeerkamer

Studeerkamer

Abraham Willet was naast fanatiek kunstverzamelaar een bibliofiel. Door het gehele huis waren boeken te vinden. Netjes in kasten maar ook in gangen en op schouwen. De studeerkamer bevindt zich na een reconstructie in 2016 weer op de oorspronkelijke plek. Hier trok Abraham zich terug om een boek te lezen, een brief te schrijven of een pul bier te drinken. De twee imponerende boekenkasten met groene gordijntjes zijn de meest in het oog springende meubelstukken in deze kamer. Stap naar binnen. En laat de tijd stilstaan… 

Delen

Museuminformatie

Museum Willet-Holthuysen

Museum Willet-Holthuysen

In de 19e eeuw was dit gebouw aan Herengracht 605 het woonhuis van Abraham Willet en zijn echtgenote Louisa Willet-Holthuysen. Nu is het een museum waar te zien is hoe rijke Amsterdammers vroeger woonden. De indrukwekkende balzaal, de eetkamer, de tuinkamer en de gang op de bel-etage tonen hoe de rijke familie Willet leefde. Andere kamers zijn ingericht als 18e en 19e-eeuwse interieurs uit vergelijkbare grachtenhuizen. Een voorbeeld is de romantische slaapkamer op de eerste verdieping. In het museum is ook de bijzondere collectie van Abraham Willet te zien. Behalve schilderijen verzamelde hij onder meer keramiek, glaswerk, meubelen en beelden.

Openingstijden

ma t/m vr 10-17 u, za + zo 11-17 u
5, 24 + 31 dec tot 16 u
gesloten op 1 jan, 27 apr + 25 dec
 

Entree - Toegangsprijzen

volw € 9, t/m 4 jaar gratis, 5 t/m 18 jaar € 4,50


Museumkaart geldig

Activiteit

Rondleiding door het museum

Rondleiding door het museum

Vr 7 april & za 8 april, 13 uur: Gratis rondleiding. Een rondleider neemt je mee langs de bijzondere vertrekken van het museum. Je komt meer te weten over de laatste bewoners, de bijzondere inrichting en hun spectaculaire kunstcollectie, die bestaat uit schilderijen, Venetiaans glas, boeken en meer.

Aanmelden: rsvp@amsterdammuseum.nl, met vermelding van ‘rondleiding Willet-Holthuysen + datum’