Piëta

Pronkstuk

Piëta

Zonder titel (Piëta)

Guido Geelen heeft het klassieke piëtamotief op eigenzinnige, persoonlijke wijze vertaald. Door de figuren weg te laten en te reduceren tot enkel voeten en handen.
Zelf zegt hij hierover: "Er is een houten zetel waarop een aambeeld staat. Het aambeeld waar mijn vader met kracht en vuur ijzer kneedde en boetseerde. Op het aambeeld liggen de handen van mijn moeder te rusten en te waken. Aan de voet van het hout wortelen de voeten van haar zoon."

 

Delen

Exposities

21 jan 2017 - 30 apr 2017 Confrontaties

Confrontaties

Een langgerekte horizon van JCJ Vanderheyden naast een laatgotische Madonna, tekeningen van Henk Visch bij een Passieretabel uit 1500. Het Museum voor Religieuze Kunst combineert en confronteert verschillende wereldbeelden uit uiteenlopende tijden. Voor deze bijzondere expositie is de eigen collectie van het museum aangevuld met werken uit de ‘Collectie Uden’, een verzameling moderne Brabantse Kunst, bijeengebracht tussen 1970-1990. 
 

Museuminformatie

Museum voor Religieuze Kunst

Museum voor Religieuze Kunst

In verband met verbouwwerkzaamheden zijn de benedenzalen van MRK Uden gesloten.

In de abdijvleugels van een nog steeds in gebruik zijnde Birgittijns klooster is de vaste tentoonstelling van MRK Uden te vinden. De pronkstukken van deze tentoonstelling bestaan uit een imposante groep van middeleeuwse beelden, ooit uit armoede verkocht aan het Rijksmuseum en nu weer terug op de plek van herkomst. Maar er zijn meer unieke middeleeuwse stukken te zien. De beelden worden gecompleteerd met schitterende schilderijen, zoals het drieluik ‘Aanbidding der Koningen’ van Pieter Coecke van Aalst uit 1520 en een werkelijk prachtig uitgewerkt drieluik uit Aarle-Rixtel uit 1518. En of dat niet genoeg is, herbergt de tentoonstelling ook nog eens een selectie uit de unieke, erg kostbare, collectie zilverwerken van het museum, die nergens anders te zien zijn.

Openingstijden

In verband met verbouwwerkzaamheden zijn de benedenzalen van MRK Uden gesloten.

openingstijden voor 7 februari:
di t/m vr 10-17 u, za/zo/feestdagen 13-17 u
gesloten op 1 jan, Carnaval, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 6, t/m 15 jaar / CJP gratis


Museumkaart geldig

Activiteit

Passierondleiding en Stabat Mater

Passierondleiding en Stabat Mater

Za 8 & zo 9 april, 14-15 uur: Rondleiding Passie. We staan aan de vooravond van de Goede Week. Het museum heeft een schat een laat-middeleeuwse beelden uit de passietijd. In en speciale rondleiding hoor je de achtergronden ervan. 

Zo 9 april, 15-16 uur. Concert Stabat Mater van Pergolesi,