Museum voor anatomie en pathologie

Verloop van spieren, zenuwen, bloedvaten en botten

Pronkstuk

Verloop van spieren, zenuwen, bloedvaten en botten

Nergens kun je het verloop van spieren, zenuwen, bloedvaten en botten beter zien  dan in deze zeer fraai ontlede preparaten van de arm. Vanaf 1952 tot aan vandaag worden er bij ons preparaten vervaardigd die de anatomie van het menselijk lichaam op een wetenschappelijke, maar ook artistieke en esthetische manier weergeven. Dat is uniek in Nederland. Artsen in opleiding leren veel over de anatomie en pathologie (ziekteleer) door het bestuderen van preparaten, meestal onderdelen van het menselijk lichaam, bewaard in een conserverende vloeistof. Maar ook als je geen arts wil worden is ons museum zeer de moeite waard! 
 
 

Delen

Museuminformatie

Museum voor anatomie en pathologie

Museum voor anatomie en pathologie

Het Museum voor Anatomie en Pathologie is gevestigd in het studiecentrum van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Hier is te zien hoe ons lichaam is gebouwd en hoe het zich ontwikkelt.De studiezalen Anatomie en Pathologie zijn voor iedereen toegankelijk. De studiezaal Anatomie herbergt embryo's, foeten en preparaten. De preparaten zijn onderdelen van een menselijke lichaam, die zijn opengewerkt en de samenhang van spieren, skelet, gewrichten, bloedvaten, zenuwen en organen tonen. De tentoongestelde preparaten wekken ieders belangstelling.

Openingstijden

ma t/m do 9-17 u, vr 10-14 u, feestdagen gesloten. Tijdens vakanties kunnen de openingstijden beperkt zijn. Kijk altijd even op de site

Entree - Toegangsprijzen

gratis


Museumkaart niet geldig

Activiteit

Rondleidingen en speurtocht

Rondleidingen en speurtocht

Zo 9 april, 11-16 uur:  Gratis rondleidingen door studenten geneeskunde van het Radboud UMC en een speurtocht voor kinderen.