Museum Vekemans

Museum Vekemans

Een museum met twee gezichten met de collecties "Wasschen en Strijken"en de collectie "Brabant GoedGemutst". Het museum toont de jarenlange traditie van doodgewone bezigheden als wassen en strijken. Maar wie iets beter kijkt, ontdekt onze westerse geschiedenis van eeuwen geleden tot nu. In gebruiksvoorwerpen, maar vooral ook in buitengewoon interessante schilderijen, prenten en tekeningen. De collectie van "Wasschen en Strijken"vertelt niet alleen over het dagelijkse kledingonderhoud, maar juist ook over hoe mensen vroeger met elkaar omgingen. 350 Jaar geschiedenis binnen handbereik in een collectie van hoog niveau.

Ook de collectie "Brabant GoedGemutst" neemt je mee terug in de tijd. Maar nu middels kleding gedragen door de boeren bevolking: de vrouwen met poffer en muts, de mannen met pet en klak. We hebben het dan specifiek over de geschiedenis en de mensen van Brabant van 1850 tot 1950. Het museum is zeker ook interessant voor kinderen. Niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. 

De collecties "Wasschen & Strijken" en "Brabant Goed Gemutst" zijn deels in particulier bezit van de familie Vekemans en deels van de Stichting Museum Vekemans.

Contact

Museum Vekemans Stationsstraat 39
5281GA Boxtel

T: 0411 - 671884
E: [email protected]
W: www.museumvekemans.nl