Museum Vekemans

Werk van Pierre Eugène Montézin

Pronkstuk

Werk van Pierre Eugène Montézin

Nu bij ons te zien: een historisch overzicht van wassen en strijken door de eeuwen heen. Een internationaal vermaarde collectie was- en strijkgereedschappen, maar ook een museale collectie schilderijen, prenten, posters en kunstvoorwerpen. De samenstelling van deze collectie is absoluut uniek in de wereld. Een van de vele pronkstukken is een olieverfschilderij van de post-impressionist Pierre Eugène Montézin (1874-1946). Een voorstelling van het dorpje Moret sur Loing, getiteld 'Wassende en babbelende vrouwen en kinderen in water', geschilderd in 1920. Montézin exposeerde succesvol in Paris in 1936, 1938 en 1943.

Delen

Museuminformatie

Museum Vekemans

Museum Vekemans

Een museum over de jarenlange traditie van doodgewone bezigheden…wassen en strijken. Maar wie iets beter kijkt in Museum Vekemans, ontdekt de Westerse geschiedenis van eeuwen geleden tot nu. In gebruiksvoorwerpen, maar vooral ook in schilderijen, prenten en tekeningen. Wassen en strijken vertelt niet alleen over het wassen en strijken, maar juist ook over hoe mensen vroeger met elkaar omgingen.
Alle ruimtes in de monumentale woning en voormalige koffiebranderij zijn toegankelijk.

Openingstijden

wo + vr, 13-17 u

Groepen vanaf 8 personen kunnen op alle dagen van de week op verzoek toegang krijgen, in combinatie met een rondleiding. Voor meer informatie, zie website.

Entree - Toegangsprijzen

volw € 5, t/m 12 jaar gratis


Museumkaart niet geldig