Museum Veere Museum De Schotse Huizen

​Carillon

Pronkstuk

​Carillon

Museum Veere heeft goud in handen: de vergulde windroos op de toren van het Stadhuis en de vergulde Beker van Maximiliaan. En het museum heeft meer parels, zoals de unieke 16e-eeuwse Stadhuisbeelden en – last but not least – het carillon dat hoog in de stadhuistoren hangt en elk half uur een vrolijk wijsje laat horen.

Museuminformatie

Museum Veere  Museum De Schotse Huizen

Museum Veere Museum De Schotse Huizen

Beleef de roemrijke geschiedenis van de stad Veere! Museum Veere is gevestigd in twee prachtige historische gebouwen die de geschiedenis van Veere laten zien: de Schotse Huizen aan de Kaai en het monumentale Stadhuis aan de Markt. Tot de collectie behoren onder meer de unieke 16e-eeuwse Stadhuisbeelden van Veere en de beroemde vergulde beker van Maximiliaan (zie rechts). Op de Schotse zolder vertellen we het verhaal van de Schots-Veerse handelsrelaties. De oude Vierschaar laat zien hoe, lang geleden, recht werd gesproken. Door het jaar heen organiseert Museum Veere activiteiten en tentoonstellingen die de historie van de stad steeds op een andere manier belichten.

1 apr t/m 31 okt dagelijks 10-17 u
1 nov t/m 31 mrt 13-17 u