Museum van Bommel van Dam

Let op: het museum, als collectiehuis, is tijdelijk gesloten! De toekomstige locatie, Keulsepoort 1 in Venlo, wordt de komende periode verbouwd en naar verwachting opent het museum medio 2021 de deuren voor het publiek in dit gerenoveerde monumentale Postkantoor. In de tussentijd is een deel van onze collectie zichtbaar bij tentoonstellingen en (stads)programmeringen 'buiten de deur' en in het tijdelijke infopunt op Klaasstraat 38. Op deze locatie wordt onder andere informatie verstrekt over de buitenprogrammering en tentoonstellingen als ook de voortgang van de verbouwing van de nieuwe locatie.

Openingstijden infopunt: vr + za, 12-16 u

Museum van Bommel van Dam was in 1971 het eerste museum voor moderne kunst in Limburg. Het profileert zich met een divers aanbod aan wisselexposities over schilder- en tekenkunst, beeldhouwkunst en fotografie. De collectie omvat duizenden schilderijen, tekeningen en grafische werken en een aantal sculpturen, de meesten gemaakt door Nederlandse kunstenaars uit de 20e eeuw. Het tentoonstellingsprogramma is breed met tekeningen, schilderijen, artistieke foto’s, videokunst en ruimtelijke installaties. Ook zijn er presentaties op basis van de eigen collectie. Het museum biedt daarnaast een podium aan jonge kunstenaars.

Museum van Bommel van Dam Keulsepoort 1
5911BX Venlo