Museum Terra Maris

​Love is in the Air

Pronkstuk

​Love is in the Air

Love is in the Air 
Een van de pronkstukken bij Terra Maris is de spectaculaire bruine kiekendief. Deze roofvogel versiert zijn vrouwtje door haar in de lucht een prooi aan te bieden. Als de prooi haar bevalt pakt ze het aan en heeft het mannetje een fix. Maar niet alleen de Bruine kiekendief heeft een goede versiertruc. Tijdens de Museumweek wordt de nieuwe tentoonstelling Love is in the Air geopend met een echte Masterclass fixen! Aan de hand van voorbeelden uit de dierenwereld leer je hoe je het beste die leuke jongen of dat leuke meisje uit je klas kan versieren.

Delen

Museuminformatie

Museum Terra Maris

Museum Terra Maris

Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Reis mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en ervaar hoe wind en water, maar ook de mens, het hebben vormgegeven.
De vaste tentoonstelling over de rijke natuur van Zeeland is opgesteld in de prachtige historische orangerie annex koetshuis van het nabijgelegen kasteel Westhove. Maak kennis met de verdronken dorpen van Zeeland en met het leven in zee (in zeeaquaria). Buiten ligt een 2,5 hectare grote landschapstuin, die een indruk geeft van de natuur in Zeeland. Hier staat een nagebouwd houten mottekasteel, met middeleeuws interieur.

Openingstijden

15 apr t/m 31 okt: ma t/m zo 10-17 u
1 nov t/m 14 apr: wo t/m vr 12-16 u, za + zo 12-17 u, tijdens de Zeeuwse schoolvakanties ma t/m zo 12-17 u
gesloten op 1 jan + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 6,50, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 16 jaar € 4,-


Museumkaart geldig