Museum Schokland

Museum Schokland

Museum Schokland staat op de Middelbuurt, één van de laatste woonterpen van Schokland. Het voormalig eiland staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een bijzondere plek, zoals het museum ook duidelijk maakt.
Het museum is gevestigd in een verzameling gebouwen rond een historisch kerkje. De houten gebouwen zijn kenmerkend voor het vroegere Zuiderzeegebied. In hun verstilde omgeving ademen ze een sfeer die bezoekers zich lang zullen herinneren. De collectie is veelzijdig en gevarieerd. Gesteenten en fossielen vertellen de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Kolossale zwerfkeien zijn overblijfselen van de ijstijden, toen er nog mammoeten waren.

Bezoekersinformatie

Museum Schokland Middelbuurt 3
8319AB Schokland

T: 0527- 760 630
E: info@museumschokland.nl
W: www.museumschokland.nl

Openingstijden apr t/m okt: di t/m zo 11-17 u
juli + aug: dagelijks 10-17 u
nov t/m mrt: vr t/m zo 11-17 u
1 jan + 25 dec gesloten

Toegangsprijzen Volw € 6
t/m 5 jaar gratis
6 t/m 11 jaar / CJP € 4,50

Let op:
Er is een verbouwing bezig in Museum Schokland. De museumkerk en het buitenterrein zijn wel toegankelijk, tegen een gereduceerd tarief. In de pastorie van de museumkerk zijn in een open depot enkele collectiestukken uit de vaste presentatie te zien. Tijdens de openingstijden van het museum zijn ook de winkel en het museumrestaurant open. Op 28 maart 2018 is de heropening.