Siegburger Schnelle

Pronkstuk

Siegburger Schnelle

In 1944 was een polderarbeider aan het werk in de toen pas drooggevallen Noordoostpolder. Bij het graven van een sloot stuitte hij op een vrijwel compleet historisch kannetje. Vol trots voorzag hij zijn archeologische vondst van datum en vindplaats. Hij bewaarde zijn trofee nog tientallen jaren bij hem thuis.
Deze rijk versierde drinkkan is een zogenaamde Siegburger Schnelle en dateert uit 1572. De Duitse plaats Siegburg was in die tijd een belangrijk centrum voor de productie van steengoed.
 
 

Delen

Museuminformatie

Museum Schokland

Museum Schokland

Museum Schokland staat op de Middelbuurt, één van de laatste woonterpen van Schokland. Het voormalig eiland staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een bijzondere plek, zoals het museum ook duidelijk maakt.
Het museum is gevestigd in een verzameling gebouwen rond een historisch kerkje. De houten gebouwen zijn kenmerkend voor het vroegere Zuiderzeegebied. In hun verstilde omgeving ademen ze een sfeer die bezoekers zich lang zullen herinneren. De collectie is veelzijdig en gevarieerd. Gesteenten en fossielen vertellen de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Kolossale zwerfkeien zijn overblijfselen van de ijstijden, toen er nog mammoeten waren.

Openingstijden

apr t/m okt: di t/m zo 11-17 u
juli + aug: dagelijks 11-17 u
nov t/m mrt: vr t/m zo 11-17 u
1 jan + 25 dec gesloten

Entree - Toegangsprijzen

volw € 6, t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar / CJP € 4


Museumkaart geldig

Activiteit

Gratis rondleidingen

Gratis rondleidingen

 Za 8 en zo 9 april, 12, 13, 14, 15 & 16 uur: gratis rondleiding door een ervaren gids.