Nighttown

Pronkstuk

Nighttown

Nighttown. Een legendarisch woord voor Rotterdammers die opgroeien in de jaren '90. Onder het felgele neonschijnsel van dit logo gaat jong Rotterdam los. Op alles dat je oren, hart en voeten aan het werk zet. Van 1988 tot 2006 is het the place to be. Net als Rotterdam is het poppodium contstant in beweging. Hier wordt Dance groot. Gieren de gitaren. Vloeien de rhymes. Klinkende namen en aanstormend talent laten het pand schudden op zijn grondvesten. De verscheidenheid leidt uiteindelijk ook tot organisatorische en financiële chaos. Nighttown moet sluiten. Jaren later vindt kunstenaar Gyz La Rivière de neonletters op marktplaats.nl. Hij schenkt het Nighttownbord aan ons museum met als titel  ‘The Party is over’. Waar Rotterdam eens danste, kun je nu terecht voor Aziatische lekkernijen.

Delen

Exposities

6 feb 2016 - 1 jan 2021 Geschiedenis van de stad

Geschiedenis van de stad

In de tentoonstelling Geschiedenis van de stad maak je een bijzondere reis door de tijd. Langs zeecontainers vol erfgoed passeer je diverse tijdvakken. Van de eerste bewoning in het Rijnmondgebied en het nietige middeleeuwse Rotterdam kom je via de prachtige tweede koopmansstad van de Republiek in de snel groeiende industriële havenstad. Na de verwoestingen van het bombardement zie je hoe Rotterdam zich weer opricht om een bij uitstek internationale stad te worden. Rotterdammers van nu leggen in 7 documentaires de link tussen de oude en de hedendaagse stad door te vertellen over hun vak met historische wortels.

6 feb 2016 - 1 jan 2021 Rotterdammers en hun stad

Rotterdammers en hun stad

In de tentoonstelling Rotterdammers en hun stad leer je de mensen achter de skyline kennen. Gewone Rotterdammers met een bijzondere passie worden hier letterlijk op een voetstuk gezet. Ze zetten hun Rotterdam op de kaart en laten zien wat speelt in hun omgeving. Tegelijk maken opvallend vormgegeven statistieken en gegevens duidelijk hoe ze verbonden zijn met de rest van de stad en de Rotterdammers. Bezoekers kunnen ook hun eigen Rotterdam delen, waardoor beetje bij beetje een divers beeld van de stad van nu ontstaat.

Museuminformatie

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam

Het nieuwe Museum Rotterdam is het perfecte startpunt van de stad. Maak kennis met Rotterdam of leer je stad nóg beter kennen. Achter het stadhuis vertellen collectiestukken én bewoners het verhaal van hun stad. In het gebouw komt het hypermoderne glas en staal van de Rotterdamse starchitect Rem Koolhaas samen met het beton en baksteen van het wederopbouwmonument. Het Timmerhuis is een wolk van glas. Dit zorgt voor een geweldige inkijk en een spectaculaire ruimte, maar ook voor veel licht. Een uitdaging bij het tonen van kwetsbare historische stukken. Museum Rotterdam toont lef met deze vooruitstrevende huisvesting. Typisch Rotterdams, hier doen ze zaken net iets anders.
 

Openingstijden

di t/m za, 10-17 u, zon- + feestdagen, 11-17 u
gesloten op 1 jan, Koningsdag + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 7,50, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 17 jaar € 2,50, CJP / Studentenkaart € 3,75


Museumkaart geldig