Museum Prinsenhof Delft

​Set bloemhouders

Pronkstuk

​Set bloemhouders

Waar de Delftse plateelbakkers toe in staat waren, zie je terug in deze zeldzame set bloemhouders uit ± 1690. Het zijn grote stukken: ruim een meter hoog en een halve meter breed. Opvallend zijn de in elkaar gedraaide slangen die het handvat vormen en zich uitspreiden over de vaas.  Deze set is gemaakt door de Grieksche A, destijds een van de belangrijkste en beste aardewerkfabrieken in Delft. De vazen werden in de laat-17e en 18e eeuw voor tulpen gebruikt en ook voor allerlei andere bloemcombinaties.   

Delen

Exposities

8 apr 2017 - 9 jul 2017 Verboden Porselein – Exclusief voor de keizer

Verboden Porselein – Exclusief voor de keizer

Aan het begin van de jaren 80 van de 20e eeuw worden in de Chinese stad Jingdezhen enorme hoeveelheden Ming-porselein opgegraven. De archeologische vondst zet de keramiekwereld op zijn kop: het gaat om het allervroegste porselein dat speciaal voor de keizers van China werd vervaardigd. Het keizerlijk hof in Beijing heeft het echter nooit bereikt. In Verboden porselein – Exclusief voor de keizer krijgen deze fijn gedecoreerde objecten na 500 jaar alsnog de aandacht die zij verdienen. In Museum Prinsenhof Delft zijn ze voor het eerst buiten Azië te zien.

Museuminformatie

Museum Prinsenhof Delft

Museum Prinsenhof Delft

Nederland ontdek je in Delft. In Museum Prinsenhof Delft, een uniek monumentaal gebouw en voormalig Hof van Willem van Oranje, beleef je de Nederlandse geschiedenis. Ervaar wat de Vader des Vaderlands ook nu nog voor ons land betekent. Ontdek hoe Delfts Blauw kon uitgroeien van een eenvoudig namaakproduct tot een wereldwijd Hollands icoon en hoe Delft en de Delftenaren met creativiteit, innovatie en een slimme handelsgeest hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland.
 
 
 

Openingstijden

di t/m zo 11-17 u
van 1 mrt tot 1 sep + schoolvakanties (regio midden) ook op ma
gesloten op 1 jan + 25 dec
 
 

Entree - Toegangsprijzen

volw € 12, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar € 3, 13 t/m 18 jaar € 6, CJP € 9, studentenkaart € 7


Museumkaart geldig