Museum Paulina Bisdom van Vliet

​Dekschaal met eend

Pronkstuk

​Dekschaal met eend

In de tijd van Paulina was serviesgoed in de vorm van dieren, groenten en fruit zeer geliefd. Het model en de kleuren waren zo natuurgetrouw mogelijk weergegeven. Zoals bij deze dekschaal in de vorm van een eend, op een krans van veelkleurige bloemen.

Museuminformatie

Museum Paulina Bisdom van Vliet

Museum Paulina Bisdom van Vliet is een parel onder de Nederlandse woonhuismusea. Het is uniek door de authentieke interieurs uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Treed binnen in de wereld van Paulina Bisdom van Vliet (1840-1923). Het museum is een uniek tijdsdocument, want het interieur is volkomen origineel. Geen stoel is verplaatst en geen Chinees bord verhangen sinds het overlijden van Paulina. De collectie omvat alles wat in een patriciërshuis aangetroffen kon worden, zoals meubels, klokken, schilderijen, glaswerk, zilver en boeken. Opvallend is de grote rijkdom aan oosterse en Europese keramiek.

1 feb t/m 31 mrt: za + zo, 11-17 u
1 apr t/m 31 okt: di t/m zo, 11-17 u
1 nov t/m 23 dec: za + zo, 11-17 u
gesloten van 24 dec tot 1 feb + Koningsdag