Museum MORE

Hoofdstraat 28 - 7213CW GORSSEL 0575-760 300 http://www.museummore.nl
De zeppelin

Pronkstuk

De zeppelin

Carel Willink (1900-1983) is de koele grootmeester van het neorealisme. Met een raadselachtig, statig en technisch perfect oeuvre. Vanaf zijn dertigste groeide zijn reputatie als weergaloos schilder van architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen. 'De zeppelin' (1933) met eenzaam zwaaiende mannen is een prachtig voorbeeld. Het kreeg een iconische status, want Willink maakte het in het jaar dat Hitler aan de macht kwam. Voorvoelde hij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog? Zo lijkt het haast. Willink werd na de oorlog vaak beschouwd als een soort ziener. Zelf sprak hij zich daar niet over uit. “De kern van mijn werk is een dodelijke verliefdheid op de realiteit”. Op dit moment kunt u bij ons twintig schilderijen van Willink zien. 

Delen

Exposities

26 feb 2017 - 11 jun 2017 Johannes Grützke

Johannes Grützke

Grandioos, theatraal en barok, het oeuvre van de Berlijnse kunstenaar Johannes Grützke (1937) kan alleen in grootse bewoordingen gevangen worden. Technisch virtuoos schildert hij extravagante zedenschetsen en (zelf)portretten. Grützke toont de mens in al zijn glorieuze gekte. Met gevoel voor ironie en ook met compassie. In Duitsland wordt Grützke inmiddels beschouwd als de laatst levende der grote realistische kunstenaars.

Museuminformatie

Museum MORE

Museum MORE

Precies tussen Deventer en Zutphen staat het gloednieuwe en meteen ook grootste museum voor Modern Realisme: Museum MORE. Meer dan 200 werken van toonaangevende Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar zijn er te zien. Van Carel Willink tot Pyke Koch en van Jan Mankes tot Charley Toorop. De kunstenaars uit de collectie van Museum MORE blinken uit in technische perfectie en grote ambachtelijkheid. Niet gehinderd door modegrillen bouwen ze vaak voort op een traditie van Hollandse Meesters, Vlaamse primitieven of Italiaanse Renaissance-kunst. Maar altijd op geheel eigen wijze. Hun werk kan mysterieus zijn, nietsontziend of juist een blik werpen op een werkelijkheid die niet van deze wereld lijkt. Naast topkunst uit de eigen collectie zijn er altijd wisseltentoonstellingen te zien.
 

Openingstijden

di t/m zo, 10-17 u
extra geopend op 26 dec, aangepast openingstijden op 5, 24 + 31 dec
gesloten op 1 jan + 25 dec
 

Entree - Toegangsprijzen

volw € 15, t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 18 jaar / CJP € 5

Let op, in de volgende periode geldt een toeslag van € 3, ook voor Museumkaarthouders:
Johan van Hell, 9 okt 2016 – 12 feb 2017
Johannes Grützke, 26 feb – 11 juni 2017
Herman Gordijn, 25 juni – 17 sept 2017


Museumkaart geldig