Museum Maassluis

Het vervolgen van 't hoeker Schip de Zeevrugt van Maassluis

Pronkstuk

Het vervolgen van 't hoeker Schip de Zeevrugt van Maassluis

Een marine op een liggend formaat. 'Het vervolgen van 't hoeker Schip de Zeevrugt van Maassluis, capt. H. Das door 2 Algerijnsche Kapers op den 22 Mei 1815: doch door snelder te zeilen dan de Rovers gelukkig ontkomen.'
Op volle zee wordt een klein Hollands schip achtervolgd door de grotere zeilschepen met de naam Achmed en Ali en een derde schip. Het zijn geen typisch Algerijnse schepen. Een schip voert de Engelse vlag. Het werk is ingelijst in een vergulde lijst met ornamentering in de vorm van vlechtwerk. 

Delen

Museuminformatie

Museum Maassluis

Museum Maassluis

Gemeentemuseum Maassluis heeft vele gezichten. Hier komen moderne beeldende kunst en de geschiedenis van Maassluis samen onder één dak. Het is meer dan zomaar streekmuseum. Gemeentemuseum Maassluis bezit modellen van gebouwen en vissersschepen, evenals objecten die te maken hebben met ambachten en het dagelijks leven. Schilderijen, tekeningen en textiel horen ook bij de veelzijdige collectie. Figuratieve kunstenaars Jan van Heel, Jeanne Bieruma Oosting, Otto B. de Kat en Sierk Schröder vormen de kern van de kunstcollectie. Historie en kunst komen afwisselend aan bod. Ook is er aandacht voor kunstenaars uit de regio.

Openingstijden

di t/m zo, Goede Vrijdag, 2e Paasdag, 5 mei, Hemelvaart, 2e Pinksterdag + 26 dec 14-17 u, overige feestdagen gesloten

Entree - Toegangsprijzen

volw € 3, t/m 12 jaar gratis, CJP / 65+ € 2  


Museumkaart geldig