Museum Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen

Pronkstuk

Kasteel Wijchen

Museum Kasteel Wijchen biedt een unieke kans om meer over het veelzijdige, verrassende Wijchen en het rivierenland er omheen te ontdekken. De vaste collectie van het museum geeft een interessant beeld van de geschiedenis in de regio. Het historische kasteel van Wijchen is hiervoor de perfecte locatie. Ondanks zijn keurig renaissance uiterlijk heeft Kasteel Wijchen een lange en roerige geschiedenis achter de rug. Door de eeuwen heen is het decor geweest van strijd, van verboden liefde en koninklijk leven. Een rijke geschiedenis die een bezoek meer dan rechtvaardigt.

Delen

Museuminformatie

Museum Kasteel Wijchen

Museum Kasteel Wijchen

Museum Kasteel Wijchen is een verrassend veelzijdig museum. Het is gevestigd op de tweede verdieping van het pittoreske kasteel van Wijchen, waar ooit Emilia van Nassau, dochter van Willem van Oranje, heeft gewoond. Aan de hand van allerlei thema’s wordt in twee wisseltentoonstellingen per jaar de 8.000 jaar bewoningsgeschiedenis van Wijchen verteld. Ook de historische tuin 'De Tuun' maakt deel uit van de collectie. Kortom, voor elke bezoeker iets dat boeit.

Openingstijden

1 nov t/m 31 mrt
wo t/m zo 13-17 u

1 apr t/m 31 okt
wo t/m za 13-17 u + zo 11-17 u

De Tuun is open vanaf 21 mrt t/m okt tijdens openingstijden museum.

gesloten op 1 jan, Carnaval, 1e Paasdag, wo v/d Vierdaagse, 25, 26 + 31 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 5, t/m 6 jaar gratis, 7 t/m 18 jaar € 3, CJP / studentenkaart € 4


Museumkaart geldig

Activiteit

Eigen goud voor kinderen

Eigen goud voor kinderen

3 t/m 9 april, 13-17 uur: Ons eigen goud. Het museum is van iedereen en iedereen heeft wel iets dat museumwaardig is, ook de kinderen uit Wijchen. Museum Kasteel Wijchen gaat een expositie inrichten met spullen waar kinderen heel zuinig op zijn, maar die zij ook graag aan iedereen willen laten zien. Dit kan iets zijn wat zij zelf gemaakt, gekregen of gevonden hebben. Bij elk voorwerp komt een bordje te staan met naam van de inzender en waarom dit stuk voor hem of haar zo speciaal is.

Van 5 t/m 9 april is de toegangsprijs slechts € 1 p.p. Museumkaarthouders en kinderen t/m 6 jr gratis.