Museum Kaap Skil

Heemskerckstraat 9 - 1792AA OUDESCHILD, TEXEL (0222) 31 49 56 http://www.kaapskil.nl info@kaapskil.nl
De vrijwilligers

Pronkstuk

De vrijwilligers

Bij Kaap Skil bestaat het echte goud uit de vrijwilligers. Dankzij hen bruist het museum! Achter het entreegebouw ligt een fraai openluchtmuseum met een pittoresk buitenterrein. Aan een slootje staan kleine authentiek ingerichte vissershuisjes, een smidse en een bakkerij. Vrijwilligers boeten er hun netten, bouwen aan een scheepsmodel, zitten te spinnen en staan achter de toonbank. Ze vertellen graag over hun werkzaamheden. De touwslagers kunnen wel wat hulp gebruiken en de graanmolen draait. 

Delen

Exposities

19 dec 2016 - heden Duiken in Details

Duiken in Details

De tentoonstelling Duiken in Details in Kaap Skil laat je meekijken met het intrigerende onderzoek naar de unieke vondsten uit het Palmhoutwrak. Op een groot touchscreen worden de nieuwste onderzoeksresultaten gepresenteerd. Het onderzoek naar de opgedoken jurk speelt een rol in de expositie, maar ook de andere vondsten komen nadrukkelijk aan bod. In een aparte vitrine zal telkens een ander bijzonder object uit het wrak worden getoond; dat is – t/m 12 februari – het Lahore-tapijt.
 

Museuminformatie

Museum Kaap Skil

Museum Kaap Skil

Museum Kaap Skil is een museum over Texel en de zee. Het toont een bonte collectie, variërend van juttersvoorwerpen en duikvondsten tot schilderijen en prenten. En niet te vergeten de grootste maritieme maquette ter wereld. Het museum is gehuisvest in een stoer glazen gebouw met een schil van houten balken. Binnen is de maquette van de Reede van Texel – 18 meter lang en 4 meter breed – die de Gouden Eeuw doet herleven. Op de eerste verdieping liggen de schatten die duikers en archeologen uit scheepswrakken naar boven hebben gehaald. Kaap Skil is ook een ontmoeting met jutters en zeelui. Regelmatig vertellen jutters verhalen in de jutterij.

Openingstijden

di t/m za 10-17 u
zo + feestdagen 12-17 u
jul + aug ook ma 10-17 u
gesloten op 1 jan, 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 9, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 13 jaar € 6,50, CJP 20% korting


Museumkaart geldig

Activiteit

Vrijwilligers spreken

Vrijwilligers spreken

Di 4, wo 5 & do 6 april: Vrijwilligers zijn aan het werk op het buitenterrein van Kaap Skil. Zij beantwoorden graag je vragen!