Museum Jan Heestershuis

Etspers Jan Heesters

Pronkstuk

Etspers Jan Heesters

In het atelier van ons museum staat de etspers van de kunstenaar Jan Heesters. Hij was heel zuinig op de pers en liet hem geregeld in de olie zetten. De etspers is vervaardigd in Parijs, gekocht in de jaren 1920 en via de Zuid-Willemsvaart naar Heeswijk vervoerd. Na Heesters' dood in 1982 is de pers nog af en toe gebruikt. In 2001 werd hij buiten gezet en raakte in een deplorabele staat. Na vele uren schuren en oliën door vrijwilligers staat de pers nu weer in volle glorie in het atelier. Een waar pronkstuk!

Delen

Exposities

31 jan 2017 - 8 mei 2017 Marius Bauer - Tussen droom en werkelijkheid

Marius Bauer - Tussen droom en werkelijkheid

Met de expositie Tussen droom en werkelijkheid opent Museum Jan Heestershuis het Bauer-jaar om te herdenken dat de Haagse schilder en etser Marius Bauer 150 jaar geleden geboren werd. Bauer geniet vooral bekendheid als oriëntalist. De oosterse inspiratie die hij tijdens zijn vele verre reizen opdeed legde hij vast in schilderijen en aquarellen met een sprookjesachtige sfeer. Voor de tentoonstelling heeft het museum werken uit diverse particuliere collecties geleend, maar kan het ook uit de eigen collectie putten.
 

2 apr 2017 - 4 jun 2017 Beweging in brons

Beweging in brons

In de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis is de expositie Beweging in Brons met beelden van Jean en Marianne Bremers te zien. Sinds 1980 maken zij gezamenlijk figuratieve, bronzen plastieken, vooral mens- en dierfiguren, waarbij de uitdrukking van beweging een steeds grotere rol is gaan spelen. Zij experimenteren met figuren en contouren. Daarbij werken zij vaak samen tegelijkertijd aan een beeld, in de overtuiging dat de kwaliteit van beiden samen hoger is dan wanneer ieder apart zou werken. Marianne is met name bezig met het boetseren van gezichten en Jean met de stroomlijning en balancering van de figuren, die soms op één punt aan de sokkel bevestigd zijn.
 

Museuminformatie

Museum Jan Heestershuis

Museum Jan Heestershuis

In het Museum Jan Heestershuis gaan bezoekers even terug in de tijd. De wereld van kunstenaar Jan Heesters (1893-1982) komt in zijn historische woning tot leven. Het huis is authentiek ingericht met antieke meubels en voorwerpen. De pomp en de kachel roepen bij veel bezoekers herinneringen op. Zoals veel kunstenaars uit zijn tijd was Jan Heesters ook verzamelaar. Hij omringde zich met mooie en bijzondere voorwerpen. Opvallend zijn de religieuze beelden, het porselein en de schalen van Majolica aardewerk. In het woonhuis, maar ook in het moderne paviljoen en de beeldentuin, worden wisselexposities georganiseerd van kunstwerken van Jan Heesters, Dorus van Oorschot, hun tijdgenoten en van hedendaagse kunstenaars.  
 

Openingstijden

di t/m zo 13 -17 u
gesloten op feestdagen, Carnaval + 31 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 3, t/m 18 jaar / vriend museum gratis


Museumkaart geldig