Museum Het Schip

Arbeiderspaleis Het Schip

Pronkstuk

Arbeiderspaleis Het Schip

Ons gouden pronkstuk is meteen ook het grootste object uit onze collectie: arbeiderspaleis Het Schip, ontworpen door Michel de Klerk. Maar zoals je aan de bakstenen kunt zien is het eerder een rood pronkstuk. Graag nodigen we je uit om met eigen ogen te zien wat dit gebouw zo bijzonder maakt, we zijn benieuwd wat jij het meest bijzondere detail vindt!

Delen

Exposities

19 mrt 2017 - 16 apr 2017 Geluk op 13

Geluk op 13

Geluk op 13 verzamelde geluksmomenten van bewoners op huisnummer 13 in Amsterdam. Gedurende een aantal maanden werden de geluksmomenten van huisnummers 13 verzameld, gedocumenteerd en vastgelegd. De methodiek is simpel en elementair: waar wordt u gelukkig van? Het resultaat is een dwarsdoorsnede van de bevolking van Amsterdam.

De expositie is gratis te bezichtigen in de lunchroom van Museum Het Schip tijdens de reguliere openingstijden.

Museuminformatie

Museum Het Schip

Museum Het Schip

Het Schip is het bekendste werk van Amsterdamse School-architect Michel de Klerk. Het is ook die bouwstijl die centraal staat in het museum. Het voormalig postkantoor, onderdeel van het Schip, is een wonderlijke ruimte. Waar anders hangt boven een onregelmatige trapeziumvormige vloer een gewelfd, rechthoekig plafond? Ook de kleurencombinatie paarsblauw met lavendelblauw is opmerkelijk. In het complex bevindt zich ook een museumwoning, ingericht volgens de mode in de jaren 20. Vergeet ook niet een kijkje in de tuin te nemen, vol met Amsterdamse School-straatmeubilair.

Openingstijden

di t/m zo 11-17 u
gesloten op 1 jan, 27 apr + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 7,50, t/m 11 jaar gratis, CJP / studenten  € 5


Museumkaart geldig

Activiteit

Rondleiding door Het Schip

Rondleiding door Het Schip

Do 6 april, 14.30-15.30 uur: Lezing over de bijzondere restauratie van Gebouw Het Schip van Eigen Haard. Ontworpen in 1917, gebouwd in 1919. Restauratie architect RAmon Pater en Projectleider Cisca van der Leeden nemen ons mee in de vragen en oplossingen bij de restauratie van dit bijzondere gebouw. Zo zijn er op de oude manier bakstenen bijgebakken die de warme vurige kleur hebben van Het Schip. In de jaren 70 zijn er een aantal door een 'foute' baksteen vervangen. Waarom is het zo moeilijk om de juiste kleur te krijgen en wat zijn de ingrediënten die ons oog een kleur laten bepalen?