Museum Helmond

Museum Helmond
Kidsproof museum

Kasteelschatten van toen, kunstschatten van nu. In Museum Helmond gaan oude helden hand in hand met nieuwe meesters. Museum Helmond bestaat uit twee bijzondere locaties, het eeuwenoude Kasteel Helmond en de moderne Kunsthal Helmond.

Kunsthal Helmond ligt op een steenworp afstand van Kasteel Helmond aan de overkant van de Zuid-Willemsvaart. Er zijn internationale, tijdelijke tentoonstellingen te zien met kunst en fotografie uit de museumcollecties Mens en Werk en Hedendaagse kunst, aangevuld met bruiklenen. De tentoonstellingen in Kunsthal Helmond zijn verrassend en gevarieerd van thema en altijd verbonden met kunst, fotografie en de mens erachter.

Voor families, gezinnen en erfgoedliefhebbers is een bezoek aan Kasteel Helmond een leuk en leerzaam uitje. In de grootste waterburcht van Nederland beleef je het eeuwenoude kasteelverhaal. Kasteel Helmond is een kasteel zoals een kind dat kan tekenen, vierkant met op iedere hoek een toren. Het werd ooit gebouwd als een gesloten middeleeuwse vesting in opdracht van de hertog van Brabant. In de eeuwen daarna was het kasteel vooral een chique woonverblijf voor vier adellijke kasteelfamilies. Begin twintigste eeuw werd de burcht verbouwd tot gemeentehuis waar ook de burgemeester zetelde. Nu is het stadskasteel een museum. In de torenkamer aan het eind van de route toont het museum interessante wisseltentoonstellingen. 

Contact

Museum Helmond Kasteelplein 1
5701PP Helmond

T: 0492 - 58 77 16
E: [email protected]
W: www.museumhelmond.nl

Online extra's

Luister, kijk en doe via onze app
20 apr t/m 26 apr

Luister, kijk en doe via onze app

Aan de slag met meesterschilder Lucas!
20 apr t/m 26 apr

Aan de slag met meesterschilder Lucas!