Museum Helmond

Museum Helmond

Kasteelschatten van toen, kunstschatten van nu. In Museum Helmond gaan oude helden hand in hand met nieuwe meesters. Museum Helmond bestaat uit twee bijzondere locaties, het eeuwenoude Kasteel Helmond en de moderne Kunsthal Helmond.

Kunsthal Helmond ligt op een steenworp afstand van Kasteel Helmond aan de overkant van de Zuid-Willemsvaart. Er zijn internationale, tijdelijke tentoonstellingen te zien met kunst en fotografie uit de museumcollecties Mens en Werk en Hedendaagse kunst, aangevuld met bruiklenen. De tentoonstellingen in Kunsthal Helmond zijn verrassend en gevarieerd van thema en altijd verbonden met kunst, fotografie en de mens erachter.

Voor families, gezinnen en erfgoedliefhebbers is een bezoek aan Kasteel Helmond een leuk en leerzaam uitje. In de grootste waterburcht van Nederland beleef je het eeuwenoude kasteelverhaal. Kasteel Helmond is een kasteel zoals een kind dat kan tekenen, vierkant met op iedere hoek een toren. Het werd ooit gebouwd als een gesloten middeleeuwse vesting in opdracht van de hertog van Brabant. In de eeuwen daarna was het kasteel vooral een chique woonverblijf voor vier adellijke kasteelfamilies. Begin twintigste eeuw werd de burcht verbouwd tot gemeentehuis waar ook de burgemeester zetelde. Nu is het stadskasteel een museum. In de torenkamer aan het eind van de route toont het museum interessante wisseltentoonstellingen. 

Bezoekersinformatie

Museum Helmond Kasteelplein 1
5701PP Helmond

T: 0492 - 58 77 16
E: info@museumhelmond.nl
W: www.museumhelmond.nl

Openingstijden Di t/m vr, 10-17 u, za, zo + feestdagen 12-17 u
gesloten op 1 jan, Carnaval (za t/m ma), 1e Paasdag + 25 dec

Toegangsprijzen Volw € 10
t/m 3 jaar gratis
4 t/m 17 jaar € 4,50
groepen > 10 € 8,50 p.p.

Zien & doen

Interview met Karin Hanssen
14 apr

Interview met Karin Hanssen

Instaprondleidingen Kunsthal Helmond
9 apr t/m 12 apr

Instaprondleidingen Kunsthal Helmond

Trouwen voor één dag
14 apr

Trouwen voor één dag