Museum De Domijnen, afdeling Hedendaagse Kunst

De afdeling Hedendaagse Kunst van Museum De Domijnen is voornamelijk gericht op de internationale avant-garde, die een brug slaat tussen de antropologische en kunsthistorische benadering in mondiaal perspectief. Vooral jonge helden en hun oudere artistieke voorbeelden staan hier centraal. Nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit zijn belangrijke kenmerken. Nieuwsgierigheid naar ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en naar de manier waarop kunstenaars zich steeds opnieuw uitspreken over de wereld van vandaag, ieder in zijn/haar eigen onnavolgbare beeldtaal. En ook naar de economische, politieke en culturele context van die artistieke ontwikkelingen, in internationaal perspectief en naar de betekenis daarvan op lokaal niveau. Zo wordt steeds opnieuw een spannende ontmoeting tussen de stad en de wereld tot stand gebracht. Deze afdeling heeft een eigen plek in het multifunctionele complex Ligne.

Bezoekersinformatie

Museum De Domijnen, afdeling Hedendaagse Kunst Ligne 5
6131MT Sittard

E: museum.hk@dedomijnen.nl
W: www.dedomijnen.nl

Openingstijden Di t/m zo 11-17 u
gesloten op 1 jan, Carnaval, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag + 25 dec
open op 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, 26 dec + 31 dec tot 16 u

Toegangsprijzen T/m 17 jaar gratis
volw € 6,25; combiticket € 9,50
vrienden/CJP/65+ € 4,25; combiticket € 7,50

Het combiticket geldt voor de afdeling hedendaagse kunst, Ligne 5 én historie en archeologie, Kapittelstraat 6.