Driedimensionale projectie

Pronkstuk

Driedimensionale projectie

Coevorden heeft een boeiende, heftige geschiedenis achter de rug vol oorlog, vernietiging en een eeuwig durende strijd om de macht. Het pronkstuk van ons museum is de bijzondere driedimensionale projectie die u in 12 minuten meeneemt door de geschiedenis van Coevorden. U ontdekt het bijzondere verhaal van de opbouw en afbraak van de vesting. Met een speciale projectietechniek komt de stad tot leven en ziet u met eigen ogen hoe gebouwen verrijzen, de stad tot as vergaat en weer opnieuw is opgebouwd. De animatie is gemaakt door Thomas Kopperschlaeger met muziek van Troy Schipper.

 

Delen

Exposities

5 nov 2016 - 29 okt 2017 Moderne ridders

Moderne ridders

Achter in het Stedelijk Museum Coevorden staat een grote vitrine waarin thema’s uit de museumcollectie jaarlijks worden uitgelicht. De nieuwe expositie Moderne ridders sluit aan bij de huidige grote overzichtstentoonstelling Het enige Kasteel van Drenthe. De expositie in de vitrine gaat over de overeenkomsten en verschillen tussen de middeleeuwse Ridder en de huidige politieman, brandweerman en militair, oftewel: de zogenaamde ‘moderne ridder’. Het blijkt dat zowel qua uiterlijkheden als inhoudelijke functies elke ‘moderne ridder’ op zijn manier overeenkomsten heeft met de statusgerichte ridder uit de Middeleeuwen, bij wie het christelijk geloof en het uitvoeren van nobele daden hoog in het vaandel stonden.

15 apr 2017 - 10 sep 2017 Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen

Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen

In de tentoonstelling Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen kunt u een historische achtergrondschets over de algemene ontwikkeling op architectonisch gebied in Coevorden zien. Ook is er een aantal panden nader uitgelicht: 5 panden uit de periode 1600 tot circa 1850 en 5 panden van na 1850. Aan de hand van een film, foto’s, plattegronden, ontwerptekeningen en diverse historische objecten wordt het verhaal van deze panden verteld.

Museuminformatie

Museum Coevorden

Museum Coevorden

Het Stedelijk Museum Coevorden – in Het Arsenaal van Coevorden – neemt u mee op een ontdekkingsreis langs het verhaal van de vestingstad Coevorden vanaf de eerste burggraaf tot en met de dag van vandaag. Een bezoek aan het museum biedt een verrassende kijk op de geschiedenis van Coevorden. Achter wat een simpele provinciestad lijkt, gaat een indrukwekkende historie schuil die een diepe indruk achterlaat bij iedereen die zich erin verdiept. Mede dankzij een indrukwekkende 3D-projectie en een kastenwand van 36 meter vol met objecten, animatie, audio en maquettes.

Openingstijden

di t/m za, 9.30-17 u, zo 12-17 u

Entree - Toegangsprijzen

volw € 5, t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 jaar / CJP / studenten / 65+ € 4


Museumkaart geldig

Activiteit

Rondleiding

Rondleiding

Zo 9 april, 14.30 uur: Gratis rondleiding langs de vaste collectieopstelling. Graag tevoren opgeven tot wo 5 april: info@museumcoevorden.nl o.v.v. ‘rondleiding 9 april. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.