Maquette

Pronkstuk

Maquette

Deze maquette van een buitenplaats die ooit in de Beemster stond, is door toeval jarenlang ongeschonden bewaard gebleven in een kist. De grote overeenkomst met het Mauritshuis is opvallend. Pieter Post is de architect en wij bezitten ook Lesouvrages d'architecture uit 1740, een boek met al zijn werken en ontwerpen.
 

Delen

Museuminformatie

Museum Betje Wolff

Museum Betje Wolff

De naam van Museum Betje Wolff is ontleend aan de 18e-eeuwse schrijfster Elizabeth Wolff (geboren Bekker). Gedurende haar huwelijk met dominee Adrianus Wolff woonde ze in deze voormalige pastorie. Met stijlkamers brengt Museum Betje Wolff drie eeuwen wooncultuur van Beemster en omgeving tot leven. De pastorietuin is aangelegd in 18e-eeuwse stijl. Op zolder bevindt zich het geheel gerestaureerde studeer- en boekenkamertje van Betje, door haar zelf Kipperust genoemd. De bibliotheek bevat de zo goed als volledige uitgave van het werk van Betje Wolff en haar vriendin Aagje Deken. Evenals veel lectuur die tot de boekenschat van Wolff behoorde.

Openingstijden

mei t/m sep: di t/m vr 11-17 u, za/zo + Pasen en Pinksteren 14-17 u
okt t/m apr: zo 14-17 u
gesloten op feestdagen

Entree - Toegangsprijzen

volw € 4, 4 t/m 12 jaar € 2 


Museumkaart geldig

Activiteit

Lezing Beemster buitenplaatsen

Lezing Beemster buitenplaatsen

Za 8 april, 10.30 uur: Lezing over de vroegere buitenplaatsen in de Beemster door Han Hefting, oud-wethouder en Beemsterkenner. Vertrekpunt is de maquette van landhuis Vredenburg van architect Pieter Post, die ook het Mauritshuis ontwierp. 

Let op: de lezing is Cultureel Centrum Onder de Linden, Middenweg 150 in Middenbeemster, slechts 50 meter van het museum. Aanmelden via onze website. Entree € 5. Beperkt aantal plaatsen, vol is vol!