Museon

Plastiglomeraat

Pronkstuk

Plastiglomeraat

In One Planet, de nieuwe centrale tentoonstelling van het Museon, is een groot plastiglomeraat van langer dan een meter te zien. Er zijn wereldwijd een aantal musea die een kleinere steen hebben maar een plastiglomeraat van deze grootte in een museum is uitzonderlijk. Deze is speciaal voor het Museon van Kamilo Beach in Hawaï naar Nederland getransporteerd. De plastiglomeraat staat in deze tentoonstelling symbool voor de invloed van de mens op de natuurlijke omgeving en sluit inhoudelijk aan bij het doel om de vervuiling in en om het water te verminderen.
 

Delen

Museuminformatie

Museon

Museon

Met One Planet heeft het Museon, als museum voor Cultuur en Wetenschap, een gedaantewisseling ondergaan. Deze nieuwe centrale tentoonstelling van het Museon legt de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties op een laagdrempelige manier uit aan het (familie)publiek met interactieve opstellingen die samen de educatieve verhaallijn vormen . Deze uitdagende VN-expositie heeft de International Lounge, het nieuwe podium voor de Internationale partners van de stad als vertrekpunt. Het Museon is een levendige ontmoetingsplek in Den Haag, de Internationale Stad van Vrede en Recht, een museum met een laagdrempelige en innovatieve uitstraling. Het Museon ziet het als een van zijn taken de ruimte tussen de internationale stad enerzijds en de stad van de ‘gewone’ mensen anderzijds te overbruggen. De programmering van het museum sluit daarom aan bij het internationale karakter van de stad en brengt die ambities van Den Haag dichter bij het grote publiek.

 

Openingstijden

di t/m zo + ma in schoolvakanties, 11-17 u
gesloten op 1 jan + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 12,  t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 11 jaar € 7, 12 t/m 18 jaar € 9, CJP € 7,50, gezinskaart (2 volw + 2 kind t/m 11 jr) € 36


Museumkaart geldig