Micropia

Het Laboratorium

Pronkstuk

Het Laboratorium

Micropia toont het machtigste, meest succesvolle en tegelijk kleinste leven op aarde: microben. Zo maak je kennis met de bewegingen van het pantoffeldiertje of een schimmel op jacht. De laboranten van Micropia kennen deze onzichtbare wereld als geen ander en laten je graag de natuur zien door hun ogen. In het laboratorium worden microben gekweekt, onderhouden en bestudeerd.

Foto credit: foto Micropia, Maarten van der Wal.

Delen

Exposities

7 feb 2017 - heden Een schimmelige toekomst

Een schimmelige toekomst

De opstelling Een Schimmelige Toekomst in Micropia geeft een radicaal nieuwe kijk op schimmels en hun toepassing. Schimmels kunnen hout, leer en zelfs plastic vervangen. Ontwerper Maurizio Montalti ontwikkelde samen met wetenschappers van de Universiteit Utrecht een manier om schimmels te gebruiken als duurzaam materiaal. Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld, laat de toepassing hiervan nu voor het eerst aan het grote publiek zien in een permanente nieuwe opstelling. Het zijn lampen, vazen, stoelen en zelfs pantoffels, gemaakt van schimmels. Je kunt De Schimmelige Toekomst zien, ruiken en zelfs aanraken.
 

Museuminformatie

Micropia

Micropia

Micropia toont het machtigste, meest succesvolle en tegelijk kleinste leven op aarde: microben. Ieder mens draagt anderhalve kilo microben met zich mee. Micro-organismen zijn overal en bepalen hoe onze wereld eruitziet. Ervaar met speciaal voor Micropia ontwikkelde 3D-kijkers, hoe levende microben bewegen, eten en zich voortplanten. Navigeer door de habitat van extremofielen: microben die kunnen leven onder de meest barre omstandigheden. En leer met een bodyscan je eigen micro-organismen kennen. Na een bezoek aan Micropia kijk je nooit meer hetzelfde naar jezelf en naar de wereld.

! Adviesleeftijd: vanaf 8 jaar

Openingstijden

ma t/m wo + zo, 9-18 u, do t/m za, 9-20 u

Entree - Toegangsprijzen

volw € 14, t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 9 jaar € 12, student € 7,50


Museumkaart geldig