Marres Maastricht

Capucijnenstraat 98 - 6200AG MAASTRICHT 043-3270207 http://www.marres.org info@marres.org
The Painted Bird

Pronkstuk

The Painted Bird

The Painted Bird

Marres presenteert een spectaculaire 750 m2 grote wandschildering over Europa. Negentien (inter)nationale kunstenaars beschilderen alle zalen en gangen, het trappenhuis, de vloeren en de plafonds van ons museum. De titel is ontleend aan Jerzy Kosinski’s beroemde boek The Painted Bird, waarin een ontheemd kind tijdens de Tweede Wereldoorlog door Oost-Europa zwerft. De schildering toont een reeks prachtige en beangstigende omgevingen: bezoekers wandelen door een high-tech etnische supermarkt naar het laatste stukje oerbos, van een virtuele detentieruimte naar een live festival anno 2050.
 
 

Delen

Exposities

10 mrt 2017 - 13 aug 2017 The Painted Bird

The Painted Bird

Marres presenteert een spectaculaire wandschildering over Europa. Zestien nationale en internationale kunstenaars beschilderen hiervoor alle zalen en gangen, het trappenhuis, de vloeren en de plafonds van Marres. De titel is ontleend aan Jerzy Kosinski’s beroemde werk The Painted Bird, waarin een ontheemd kind tijdens de Tweede Wereldoorlog door het landschap van Oost-Europa zwerft. De schildering met een oppervlakte van meer dan 750m2 toont een reeks prachtige en beangstigende omgevingen: je wandelt door een high tech etnische supermarkt naar het laatste stukje oerbos, van een virtuele detentie ruimte naar een new life festival anno 2050. De schildering bevat herkenbare landschappen, portretten, historische gebeurtenissen en angstdromen.
 

Museuminformatie

Marres Maastricht

Marres Maastricht

Marres, centrum voor contemporaire cultuur presenteert in een prachtig monumentaal huis met een grote ecologische tuinbijzondere tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse kunst en vormgeving. Marres nodigt kunstenaars uit binnen en buitenland uit voor het realiseren van projecten. Op deze wijze stelt het centrum nieuwe ontwikkelingen in de wereld van de internationale beeldende kunst aan de orde. Het museum presenteert een programma van tentoonstellingen en videovertoningen, lezingen, performances en discussies. Ook interessant is Marres Books, de boekwinkel met een collectie op het gebied van onder meer kunst en vormgeving.

Openingstijden

wo t/m zo 12-17 u
gesloten op 1 jan, Pasen, 27 apr en 25 + 26 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 5, t/m 12 jaar gratis, scholier / student € 3


Museumkaart geldig