Marinemuseum

Officiersfluitje

Pronkstuk

Officiersfluitje

Officiersfluitje

Op 27 februari 1942 vindt de Slag in de Javazee plaats. De geallieerde vloot, onder leiding van schout-bij-nacht Karel Doorman, wordt tot zinken wordt gebracht door een Japanse invasievloot op weg naar Java. Veel schepen en bemanningsleden, waaronder Doorman, gaan ten onder. Theo Doorman, de zoon van Karel Doorman, krijgt kort na de slag een officiersfluitje. Vermoedelijk is het gebruikt om overlevenden van de Hr.Ms. Kortenaer die in het water lagen, bij elkaar te krijgen.

Delen

Exposities

7 okt 2016 - 31 aug 2018 Alle hens! Stoere marineverhalen

Alle hens! Stoere marineverhalen

Wat is eigenlijk een admiraal? Hoe ging dat zo’n zeegevecht met kanons? Kun je je voorstellen hoe het is om een bombardement mee te maken? En durf jij een kielhaalharnas aan te trekken? In de tentoonstelling Alle hens! beleef je stoere marineverhalen. Van vroeger maar ook van nu. Je wordt meegezogen in de avonturen van kinderen én zelfs van een scheepshond. De tentoonstelling is te bekijken aan boord van museumschip de Schorpioen. 

Museuminformatie

Marinemuseum

Marinemuseum

In het Marinemuseum komt 500 jaar bloeiende geschiedenis van de Nederlandse marine tot leven. Ontmoet zeehelden, aanschouw wapens en uniformen en leer alles over ontwikkeling van marineschepen. Uniek zijn de drie museumschepen, waarvan onderzeeboot Tonijn het meest in het oog springt. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden prachtige verhalen. In brughuis De Ruyter ervaart het publiek de windkracht van de 3D-radar. In de gebouwen aan wal staan vaste en wisselende tentoonstellingen op het programma. In de interactieve tentoonstelling Schip en Werf kan de bezoeker klinken, lassen, touwknopen, lading hijsen of het geschut bedienen.

Openingstijden

nov t/m apr: di t/m vr: 10-17 u, za + zo: 12-17 u
(tijdens schoolvakanties ook op ma open)
mei t/m okt: ma t/m vr: 10-17 u, za + zo: 12-17 u
gesloten op 1 jan, 25 + 26 dec
(op overige officiële feestdagen geldt zondagopenstelling)

Entree - Toegangsprijzen

volw € 8,50,  t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar € 4,50, CJP / student € 7


Museumkaart geldig