Literatuurmuseum

Wandschildering van Lucebert

Pronkstuk

Wandschildering van Lucebert

Een van de belangrijkste en imposantste werken van het Literatuurmuseum vind je in de foyer. Hier kun je de 'Namiddag van een faun' bewonderen. Dit 43 meter lange kunstwerk van dichter en beeldend kunstenaar Lucebert (1924-1994) is in 1983 speciaal voor het museum gemaakt. De kunstenaar wist dat deze ruimte het decor zou zijn voor onze bijzondere evenementen en feesten. De wandschildering is zoals Lucebert was: extravagant, bohemien, kleurrijk en gepassioneerd. Het kunstwerk bevat ook een kleine bloemlezing van de Nederlandse poëzie. De Keizer van de Vijftigers verwerkte er vele citaten in. 
 

Delen

Exposities

29 jan 2017 - 28 mei 2017 Als we in woorden voelen

Als we in woorden voelen

Een gedicht ervaren in 360 graden, poëzie beleven met je zintuigen. Het kan in Als we in woorden voelen, van dichter en componist Micha Hamel en kunstenaar Demian Albers. Stap in de tentoonstellingsruimte en neem plaats. De Oculus Rift – een virtual reality bril – dompelt je onder in de virtuele wereld. Even ben je alleen nog maar ogen en geest, terwijl je lichaam achterblijft in de analoge wereld. Gedurende een paar minuten ervaar je in woord, beeld en muziek het gedicht Zonder Handen van Micha Hamel, geschreven voor én over de virtuele wereld. Het is een 3D-verhaal over het loslaten van lichaam en geest, over de betekenis van denken en voelen. Als we in woorden voelen is behalve een poëtische beleving, ook een experiment dat het medium virtual reality verkent, onderzoekt en bevraagt.  Vernieuwend, prikkelend en speels.

Museuminformatie

Literatuurmuseum

Literatuurmuseum

Het Literatuurmuseum maakt de wereld achter de schrijver toegankelijk en toont alles wat te maken heeft met het werk en leven van auteurs. Van liefdesbrieven tot manuscripten. In Het Pantheon zijn Nederlandse en Vlaamse schrijvers vanaf de middeleeuwen tot heden te bewonderen. Het is een ode aan het literaire erfgoed van de Lage Landen. Ervaar het schrijfproces, van de eerste krabbel tot de laatste drukproef. Met kortlopende tentoonstellingen besteedt het museum aandacht aan belangrijke gebeurtenissen in de literaire wereld. Denk bijvoorbeeld aan een hommage aan een recent overleden schrijver.

Openingstijden

di t/m vr 10-17 u, za, zo + feestdagen 12-17 u
gesloten op 1 jan, 1e Paasdag, 27 april, 5 mei, 1e Pinksterdag + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 8,50, t/m 1 jaar gratis, 2 t/m 6 jaar € 6, 7 t/m 18 jaar / CJP / student / 65+ € 7


Museumkaart geldig