Gouden munten van Ger Boonen

Pronkstuk

Gouden munten van Ger Boonen

In 1990 vond boer Ger Boonen uit Peij-Echt op zijn land twee gouden munten. Een ervan liet hij vallen en hoe hij ook zocht, terugvinden kon hij de munt niet. Bijna vijftien jaar later vond hij met een metaaldetector vijf gouden munten en uiteindelijk werd de goudschat compleet geborgen: twaalf gouden munten, een gouden ring, een baar zilver en negen stukken zilver geknipt uit verschillende schalen en borden. De stukken zilver dienden als betaalmiddel. Op een ervan staat een verguld paardje met ruiter gegraveerd. Het is van een exceptionele kwaliteit. De schat is in het begin van de vijfde eeuw begraven, toen het Romeinse rijk op instorten stond. 

Delen

Museuminformatie

Limburgs Museum

Limburgs Museum

Het Limburgs Museum is anders dan anders. Alle vooroordelen dat musea saai, stoffig, bedompt en vervelend zijn, kunnen aan de kant. In het Limburgs Museum maak je een interactieve ontdekkingstocht door de tijd. Beleef de wereld van kasteelbewoners, wandel in een stad met stadspoorten, kijk in de ogen van een Romein en waan je in de wereld van de prehistorische mensen. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er altijd vernieuwende wisseltentoonstellingen.

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er een speurtocht die naar het nest van museumvogel Pieke leidt. Je weet niet wat je ziet!

Openingstijden

di t/m zo + feestdagen 11-17 u
mei- + herfstvakantie ma 11-17 u
gesloten op 1 jan, Carnaval + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 11, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 17 jaar € 7,  CJP € 4


Museumkaart geldig