​Zohar Gotesman, Untitled

Pronkstuk

​Zohar Gotesman, Untitled

Zohar Gotesman, Untitled

Inspiratie, vakmanschap, materialen, technieken en het verbond tussen hoofd en hand. Via het werk van schilders, tekenaars, beeldhouwers, fotografen en filmers uit verschillende landen en tijden wordt het creatieve proces getoond in onze tentoonstelling 'Goed Gemaakt. Ode aan het maakproces'. De Israëlische kunstenaar Zohar Gotesman omarmt in zijn werk het witte beeld van Pygmalion. Deze griekse mythe beschrijft de fantasie van de kunstenaar die verliefd wordt op zijn eigen beeldhouwwerk en die de goden verzoekt het tot leven te wekken.
 

Delen

Exposities

21 jan 2017 - 17 apr 2017 Goed Gemaakt. Ode aan het maakproces

Goed Gemaakt. Ode aan het maakproces

In 2017 viert Kunstschrift zijn 40-jarige bestaan en dat vormt de aanleiding voor Kunsthal KAdE om samen met het tijdschrift een tentoonstelling te organiseren over de magie van het maken van kunstwerken door de eeuwen heen. In de themanummers van Kunstschrift is het maken al jaren een van de focuspunten van de redactie. De tentoonstelling Goed gemaakt is daarmee bovenal een ode aan het maakproces. Inspiratie, vakmanschap, materialen, technieken en het innige verbond tussen hoofd en hand: via het werk van schilders, tekenaars, beeldhouwers, fotografen en filmers uit verschillende landen, stromingen en perioden uit de Westerse kunstgeschiedenis, tonen we allerlei aspecten van het creatieve proces.

6 mei 2017 - 3 sep 2017 De Kleuren van De Stijl

De Kleuren van De Stijl

Rood. Geel. Blauw. De drie primaire kleuren werden het ‘gezicht’ van de kunstenaarsbeweging De Stijl. Zo archetypisch als rood, geel en blauw echter lijken voor de stroming, zo divers waren uiteindelijk de ideeën van de verschillende leden. Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Gerrit Rietveld, Georges Vantongerloo en Vilmos Huszár formuleerden ieder een eigen kleurvisie. Kunsthal KAdE zoomt in op het kleurgebruik van de zes protagonisten van De Stijl en kijkt vervolgens verder hoe kunstenaars na de Tweede Wereldoorlog onderzoek bleven doen naar de autonome kracht van kleur: via het abstract expressionisme en de concrete kunst in de jaren zestig en zeventig naar hedendaagse kunstenaars die kleur als zelfstandig element onderzoeken.

Museuminformatie

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE

KAdE organiseert tentoonstellingen op het gebied van – moderne – kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur. KAdE heeft geen eigen collectie. Zij is met haar tentoonstellingen op het gebied van moderne kunst en architectuur naar buiten gericht en open voor impulsen vanuit de hele wereld. KAdE is een levendige plek met een café en een winkel. Naast de tentoonstellingen organiseert KAdE rondleidingen, lezingen en debatavonden.

Openingstijden

di t/m zo 11-17 u*
(* aangepaste openingstijdens tijdens op- en afbouw van tentoonstellingen)

Entree - Toegangsprijzen

volw € 10, t/m 17 jaar gratis, CJP / studenten  € 5


Museumkaart geldig