Kröller-Müller Museum

Kröller-Müller Museum
Kidsproof museum

Een bezoek aan het Kröller-Müller Museum is een belevenis. Een ontdekkingstocht die al begint bij de entree van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het museum is het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Tussen 1907 en 1922 kocht zij samen met haar man Anton Kröller bijna 11.500 kunstwerken aan. Dat maakt haar verzameling tot de een van de grootste privécollecties van de twintigste eeuw.
 
Het Kröller-Müller Museum bezit met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld. Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Het museum is omgeven door een buitenzaal van 25 hectare. Verspreid door de tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet en van Marta Pan tot Pierre Huyghe.
 

Bezoekersinformatie

Kröller-Müller Museum Houtkampweg 6
6731AW Otterlo

T: (0318) 59 12 41
E: info@krollermuller.nl
W: https://krollermuller.nl

Openingstijden Di t/m zo + feestdagen 10-17 u, beeldentuin 10-16.30 u
gesloten op 1 jan

Toegangsprijzen Het museum ligt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarom betaal je als museumbezoeker ook entree voor het park. Dat geldt ook voor Museumkaarthouders. Zie website voor actuele tarieven.