Kinderboekenmuseum

‚ÄčTekeningen Sieb Posthuma

Pronkstuk

‚ÄčTekeningen Sieb Posthuma

In het Kinderboekenmuseum ontdek, beleef en maak je de mooiste verhalen. En je vindt er van alles van schrijvers en illustratoren. Zoals de zonnebril van Paul van Loon, de typemachine van Thea Beckman, briefjes van Annie M.G. Schmidt en de mooiste tekeningen van de beste tekenaars van Nederland! Extra bijzonder: speciaal voor de expositie Papiria ontwierp en beschilderde meester-illustrator Sieb Posthuma een bijzonder stukje tentoonstelling. Hij verwerkte hierin een paar van zijn bekende personages zoals Rintje, Aadje Piraatje en Mr Finney.

 

Delen

Exposities

4 okt 2014 - heden ABC met de dieren mee

ABC met de dieren mee

ABC met de dieren mee is een nieuwe speel- en leertentoonstelling vol geliefde kinderboekenbeesten. Peuters en kleuters ontmoeten oude en nieuwe bekenden als Dikkie Dik, Rupsje Nooitgenoeg, Elmer en Nijntje terwijl ze een spectaculair alfabetparcours afleggen. Lopend, kruipend, klauterend en vooral spelend ontdekken ze letters, klanken en rijmwoorden. En het plezier van (voor)lezen. Tijdens hun tocht spelen kinderen prikkelende interactieve spellen en laten ze hun fantasie de vrije loop. In het poollandschap van Kleine IJsbeer steken ze over via losse letter-ijsschotsen en met Pim en Pom maken ze hun eigen verhaal. Door de vele uitvergrote illustraties wanen de kinderen zich letterlijk in een letterland van kinderboekenbeesten.

10 dec 2016 - heden Ik ben Kikker

Ik ben Kikker

Stap in de wereld van Kikker! In Ik ben Kikker trekken kinderen een rood-wit gestreepte broek aan en beleven ze de leukste avonturen. De geliefde Kikker-boeken komen tot leven in deze zintuigen prikkelende tentoonstelling. Er is van alles te ontdekken en te doen: schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje, klussen met Rat en nog veel meer. Net als in de boeken leren kinderen in deze vrolijke doe- en leertentoonstelling over grote emoties als liefde, angst en blijdschap.

Voor iedereen vanaf 0 jaar
 

Museuminformatie

Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum

Ontdek, beleef en maak de mooiste verhalen in het Kinderboekenmuseum. Ga op avontuur door de wereld van het kinderboek en de eigen fantasie. Leuk voor kinderen én volwassenen. In de interactieve tentoonstelling Papiria ervaren kinderen de magie van het verhaal en ontdekken ze welk verhaal in hen verborgen zit. Dolend door het Diepe Denkersdal en de Dwarse Donderstenenravijn ontmoeten ze schrijvers, tekenaars én verhaalfiguren als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous. De tentoonstelling Kikker nodigt de allerkleinsten uit tot spel en prikkelt hun fantasie. Stap de wereld van Kikker binnen en beleef er een bijzonder avontuur!

Openingstijden

di, do, vr* 14-17 u, wo, za, zo + feestdagen 12-17 u
gesloten op 1 jan, 1e Paasdag, 27 april, 5 mei, 1e Pinksterdag + 25 dec

* bel voor bezoek in de ochtenden naar 070-333 96 66 om te vragen of er op dat tijdstip geen lessen zijn.

Entree - Toegangsprijzen

volw € 8,50, t/m 1 jaar gratis, 2 t/m 6 jaar € 6, 7 t/m 18 jaar / CJP / student / 65+ € 7


Museumkaart geldig