​Kasteel Hoensbroek

Pronkstuk

​Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste kastelen van het land. Dit enorme slot heeft meer dan veertig vertrekken die voor publiek toegankelijk zijn. Het oudste deel dateert uit 1250. In de loop van de eeuwen zijn er meerdere functies voor het gebouw geweest, waarbij burcht ter verdediging en woonhuis de belangrijkste waren. Dit kunt u allemaal zien in het museum, de huidige bestemming van het gebouw, waar iedereen van alles kan ontdekken over de architectuur en de ridders, graven en markiezen die het kasteel hebben bewoond. Het kasteel vertelt het verhaal over ons Middeleeuws verleden en is daarmee waardevol erfgoed. Een pronkstuk van de stad Heerlen en regio Zuid-Limburg!

Delen

Museuminformatie

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland, met 40 prachtige vertrekken om in rond te dwalen. Ontdek de balzaal, griezel in de kerker en beklim de 60 meter hoge middeleeuwse toren. Een tocht door het kasteel is als een reis door de tijd. De kasteelvertrekken zijn ingericht volgens de mode van steeds andere periodes. Van de Middeleeuwen tot en met de 18e eeuw. Het oudste deel van het kasteel stamt uit 1250. Wandel rond en geniet van de collectie, waaronder het 16e-eeuwse torenuurwerk en adellijke portretten. Voor kinderen is er een speurtocht. Met een sleutel kunnen ze de schatkisten openen die ze onderweg tegenkomen.

Openingstijden

dagelijks 10-17.30 u
gesloten op 1 jan, Carnaval, 24, 25 + 31 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 9,75, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar € 7,25, CJP € 8,50

Tijdens evenementen kan een toeslag gelden!

entree 2 + 3 juli (Home and Garden fair)
volw € 10 (+ 0,25 cent voor toegang fair), 0-12 jaar gratis, Museumkaart / gezinspas niet geldig


Museumkaart geldig

Activiteit

Gratis Musketiers Familietocht

Gratis Musketiers Familietocht

Ma 3 – zo 9 april, 10 uur: Ga als echte musketiers op zoek naar de mysterieuze code. Werk samen, toon moed, inzicht en loyaliteit. Centraal in de speurtocht staan de verovering van Maastricht in 1673, Koning Lodewijk XIV, zijn musketiers en d’Artagnan. Welke aanvalsstrategie en wapens werden gebruikt? Wat betekende de oorlog voor de bewoners van de regio? En wie was d’Artagnan eigenlijk? Met een speurboekje én speurderstasje gaat u op ontdekkingstocht in een van de mooiste en best bewaarde toegankelijke kastelen van Europa.