Wandkaart Brabant van Zacharias Roman

Pronkstuk

Wandkaart Brabant van Zacharias Roman

De Roman-Visscher-kaart is een uniek cartografisch topstuk. De wandkaart van Brabant van Zacharias Roman (1595-ca.1675) en Nicolaas lohannes Visscher (1618-1679), getiteld 'Ducatus Brabantiae novissima descriptio per Nicolaum Ioa. Visscherum', is het belangrijkste cartografische overzichtswerk van Brabant uit de 17e eeuw en een bijzondere kunstuiting uit de Gouden Eeuw. De kaart (167 x 217 cm) is het meest volledige bekende exemplaar en cultureel van onschatbare waarde. De hoofdkaart telt12 bladen met bovenaan een titelstrook. Op de zijborders staan 14 Brabantse stadsgezichten. 

(Tijdelijke) bruikleen Brabant-Collectie | Tilburg University
Foto: Brabant-Collectie | Tilburg University

 

Delen

Museuminformatie

Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk

Prominent in het bosrijke Brabantse land schittert het monumentale Kasteel Heeswijk, Het Kasteel van Brabant. Het weerspiegelt bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. André baron van den Bogaerde van Terbrugge, destijds Gouverneur des Konings in Brabant, gaf het rond 1835 zijn huidige allure.
Wandel op eigen gelegenheid door het kasteel m.b.v. de Nederlandstalige audiogids via je smartphone of (leen)tablet. Zo krijg je een goed beeld van het kasteel en z’n geschiedenis. Op afspraak kun je het kasteel ook bezoeken in combinatie met een rondleiding met een gids, duur ca. 1 uur. Per gids kunnen maximaal 15 personen mee.
 

Openingstijden

di t/m do + zo, 11-17 u
16 jul t/m 4 sep: ook op vr + za, 11-15 u
gesloten op 1 jan, 27 apr, 25 + 31 dec
 

Entree - Toegangsprijzen

volw € 10, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar € 6


Museumkaart geldig