Kasteel Doorwerth

Kodiakbeer

Pronkstuk

Kodiakbeer

Boven in museum Kasteel Doorwerth staat één van onze pronkstukken: een opgezette Kodiakbeer – Ursus arctos middendorffi – van Kodiak-eiland bij Alaska. Het is de grootste ondersoort van de bruine beer en soms een beetje eng. Hij paste niet langs de muurtrappen of wenteltrap van het kasteel. Hoe is de beer dan op de derde verdieping terechtgekomen? Het is een collectiestuk van het Nederlands Jachtmuseum, in 1992 geschonken door de heer B.J. Mets. 

Delen

Museuminformatie

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer, vriendelijk en superromantisch kasteel! De rijke geschiedenis van het kasteel omvat meer dan zeven eeuwen. Het kende glorierijke, maar ook minder gelukkige tijden. Nu pronkt het weer in zijn volle 17de eeuwse glorie, compleet met poortgebouw, koetshuis en stallen. De moestuin wordt zo beheerd dat het lijkt alsof de keukens van de landheer nog steeds van groenten en bloemen voorzien moeten worden. Binnen kunt u genieten van historisch ingerichte vertrekken en u waant zich even een kasteelbewoner. In de wapenkamer kunnen kinderen een maliënkolder passen. In de zuidvleugel brengen de expositiezalen de geschiedenis van het kasteel, de bosbouw en de jacht in Nederland in beeld. Geniet van een kopje koffie, lunch of borrel in het Kasteelcafé. Een souvenir of streekproduct vindt u in de kasteelwinkel.
 

Openingstijden

di t/m zo, 11-17 u
grootouder-arrangementen (kleinkinderen gratis) op extra geopende maandagen: 2 jan, 27 feb, 24 apr, 17, 24 + 31 jul, 7, 14 + 21 aug, 16 okt
schoolvakanties, zie website
 

Entree - Toegangsprijzen

volw € 9,50, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 18 jaar € 5,25


Museumkaart geldig