Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen

Je hebt maar weinig fantasie nodig om je hier in de middeleeuwen te wanen. Ammersoyen is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van ons land. 

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen. Dit kasteel stamt uit circa 1325 en is een echt middeleeuws kasteel met vier torens, een imposante ridderzaal en een gracht. Bezoek het kasteel op eigen gelegenheid, met een rondleiding of tijdens één van de vele evenementen.
 
Tijdens je tocht door het kasteel zie je onder meer de torenkamers, de ridderzaal en het vrouwenverblijf. Via trappen in metersdikke muren bereik je de museumzolder waar de archeologische vondsten uit de gracht een beeld geven van 700 jaar geschiedenis.
 
In de poortkamer kun je het replica pronkharnas van de hertog van Gelre en een film bekijken. Breng zeker ook een bezoekje aan de brouwkelder waar ooit het bier gebrouwen werd en de kerker in de grootste toren van het kasteel. 
 
Leuk voor kinderen
Voor kinderen is er van alles te beleven! Ze zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen. Op de museumzolder kunnen ze voor archeoloog spelen en in de wapenkamer onderdelen van een harnas uitproberen. In de schoolvakanties zijn er vaak evenementen en rondleidingen speciaal voor kinderen en kunnen ze meedoen aan de Speuren & Spelen tocht die ook over het buitenterrein voert.
 

Contact

Kasteel Ammersoyen Kasteellaan 1
5324JR Ammerzoden

T: 073 – 5949582
E: [email protected]
W: www.glk.nl/ammersoyen