Industrieel Museum Zeeland

De stoommachine

Pronkstuk

De stoommachine

Stoommachine

Op een unieke locatie in Sas van Gent, de historische suikerloodsen van de eerste Coöperatieve Suikerfabriek, bevindt zich het Industrieel Museum Zeeland. We nemen je mee langs het verleden naar het heden. Hoe heeft de industrie zich door de jaren heen ontwikkeld en wat heeft dit voor Zeeland betekend? Jong en oud beleven op een eigentijdse museale manier de maatschappelijke en economische impact van de Zeeuwse Industrie. Deze stoommachine, ooit gebruikt in de cokesfabriek in Sluiskil, is een van onze unieke pronkstukken.  
 

Delen

Museuminformatie

Industrieel Museum Zeeland

Industrieel Museum Zeeland

Wie aan Zeeland denkt, denkt vaak niet meteen aan industrie. Toch is industrie al meer dan een eeuw van groot belang voor deze provincie. Op een unieke locatie in Sas van Gent, de historische suikerloodsen van de eerste Coöperatieve Suikerfabriek, bevindt zich het Industrieel Museum Zeeland. We nemen je mee langs het verleden naar het heden om vervolgens in de toekomst te kijken: hoe heeft de industrie zich door de jaren heen ontwikkeld en wat heeft dit voor Zeeland betekend? Zowel jong als oud beleeft op een eigentijdse museale manier de maatschappelijke en economische impact van de Zeeuwse Industrie.

Openingstijden

wo t/m zo, 12.30-17 u

Entree - Toegangsprijzen

volw € 7,50, t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 17 jaar € 4 (incl doe-boekje)


Museumkaart geldig

Activiteit

Rondleidingen, speurtochten, workshops

Rondleidingen, speurtochten, workshops

Za 8 april, 10-17 uur: Gratis rondleidingen, speurtochten, workshops met 3D-pennen en een springkasteel. Bekijk de tentoonstelling Meten is Weten of stap in het treintje voor een rondrit door Sas van Gent. Het museum gaat extra vroeg open en er geldt een korting van € 2,50 op de entreeprijs, die normaal € 7,50 is.