IJmuider Zee- en Havenmuseum

Historie van het Noordzeekanaal en IJmuiden

Pronkstuk

Historie van het Noordzeekanaal en IJmuiden

Dit is een originele litho van de oorkonde die mede door Koning Willem III is ondertekend bij het graven van het Noordzeekanaal. De litho is opgenomen in de tentoonstelling 'Holland op z'n smalst'. In deze tentoonstelling ontdekt u de betekenis van 'Holland op z'n smalst' en de boeiende historie van het Noordzeekanaal en IJmuiden. 

Delen

Exposities

18 feb 2017 - 20 aug 2017 95 jaar Wijsmuller - Durf en Innovatie

95 jaar Wijsmuller - Durf en Innovatie

Wijsmuller uit IJmuiden, niet alleen een begrip in Nederland maar ook wereldwijd, maakte naam en faam in de sleepvaart, berging en zwaar transport. Grote transporten en spectaculaire bergingen werden door duizenden zo niet miljoenen mensen gevolgd en oogsten veel bewondering zowel binnen als buiten de maritieme wereld. In de tentoonstelling krijgt u aan de hand van een tijdlijn te zien welke beslissingen in de loop van al die jaren door Wijsmuller zijn genomen.

Museuminformatie

IJmuider Zee- en Havenmuseum

IJmuider Zee- en Havenmuseum

Het IJmuider Zee- en Havenmuseum is gevestigd in de voormalige Visserijschool, Nederlands eerste school voor visserij. Het museum – leuk voor jong en oud – vertelt het verhaal van IJmuiden, vanaf 1870. De zee speelt een grote rol in dat verhaal. Loop binnen in de stuurhut van een vrachtschip en bekijk de voorwerpen die een schip op de goede koers moeten houden. Neem een kijkje in de zeilmakerij, vol met antiek zeilmakersgereedschap. En leer alles over de ontwikkeling van IJmuiden. Op het buitenterrein ligt een vissersschip aangemeerd. In de buitenvitrines zijn ambachtelijke objecten te zien, representatief voor de geschiedenis van de visserij.

Openingstijden

wo, za + zo 13-17 u
jul + aug, ook vr: 13-17 u

Entree - Toegangsprijzen

volw € 6, 4 t/m 12 jaar € 3, 65+ € 4


Museumkaart geldig