Tentoonstelling THEEPOTTERIJ

Pronkstuk

Tentoonstelling THEEPOTTERIJ

Door de komst van de Afsluitdijk moesten de vissers in het Zuiderzeeplaatsje Huizen op zoek naar ander werk. Er ontstonden nieuwe industrieën, zoals de bouw, de kaashandel én de aardewerkindustrie. Zo heeft o.a. Potterie de Driehoek decennialang het design van kopjes en theepotten op de Nederlands salontafels bepaald. Het Huizer Museum brengt met de thematentoonstelling THEEPOTTERIJ een ode aan het vakmanschap van de Huizer aardewerkmakers. Hun aardewerk is ons echte goud.
 
 

Delen

Exposities

9 dec 2016 - 6 mei 2017 TheePotterij

TheePotterij

In de tentoonstelling TheePotterij in het Huizer Museum schitteren de meest opmerke­lijke theepotten en serviezen van Potterie De Driehoek onder een plaats-
of provincienaam. De Huizer aardewerkfabriek (1935 – 1987) heeft in heel Nederland aan het ‘theedrinken’ een krachtige stijlimpuls gegeven. Voor de tentoonstelling is de potterie uit het museumdepot door gastconservatoren Thea en Eef de Hilster met andere bijzondere objecten gecompleteerd tot een boeiende expositie met veel verhaal. Over de fabriek, over design, over productie en over de soms roerige avonturen die sommige theepotten hebben beleefd.

Museuminformatie

Huizer Museum

Huizer Museum

Lokale geschiedenis en hedendaagse kunst, daar draait het om in het Huizer Museum. Tentoonstellingen schetsen de historie van Huizen. Schilderijen, prenten en tekeningen completeren deze presentaties. Er is veel aandacht voor Huizer klederdracht uit de periode van 1850-1950. In een woonvertrek is een Huizer boeren– of vissersgezin te zien in de bijbehorende klederdracht. De vitrines van de klederdrachtzaal tonen mannen–, vrouwen– en kinderdracht. In de linnenkast zijn onder meer de als baksteen opgevouwen schorten te zien. In het souterrain ontstaat doorgaans een beeld van de historie van Huizen en het boeren– en vissersleven.

Openingstijden

1 nov t/m 31 mrt: di t/m za, 13.30-17 u
1 apr t/m 31 okt: di t/m za, 10-17 u
gesloten op feestdagen + rond jaarwisseling

Entree - Toegangsprijzen

volw € 5, t/m 6 jaar gratis, t/m 17 jaar € 3,50, CJP € 2,50


Museumkaart geldig