Gesmolten been en hand van Christoffelbeeld

Pronkstuk

Gesmolten been en hand van Christoffelbeeld

"Waar ’t gouden beeld in ’t zonlicht staat op hogen torentrans”. Zo begint het Roermonds volkslied. Dat beeld is het Christoffelbeeld op de kathedraal, in 1957 gemaakt door Joep Thissen. Christoffel is beschermheilige van de stad en veel Roermondenaren, de stadsreus en tal van verenigingen zijn naar hem genoemd. Eeuwenlang prijkte op de toren een groot, roodkoperen Christoffelbeeld van de beeldhouwer Gerard Douven uit 1604. Bij een blikseminslag in 1892 brandde de kathedraal volledig uit. Van het Christoffelbeeld bleven een half gesmolten been en hand over. In 1957 kreeg de stad zijn Christoffel terug – bedekt met echt bladgoud.

Delen

Museuminformatie

Historiehuis Roermond

Historiehuis Roermond

Ontdek hoe Roermond een economische macht werd dankzij de lakenhandel en het lidmaatschap van de Hanze, een koopliedennetwerk dat in de dertiende eeuw ontstond. En duik in de geschiedenis van Roermond als bisschopsstad.
In de vaste tentoonstelling Mijn eigen plek – vroeger en nu staat de ontwikkeling van Roermond, Swalmen, Herten en Maasniel centraal. Ooit waren deze gemeentes zelfstandig, maar nu vormen ze samen Roermond.

Openingstijden

ma 13-18u, di/do 11-20u, wo/vr 11-18u, za 10-17u, zo 13-17u, 1 jan, 25 en 26 dec gesloten

Entree - Toegangsprijzen

Gratis toegankelijk


Museumkaart niet geldig