GeoFort

Expedition Earth

Pronkstuk

Expedition Earth

Expedition Earth

Stap in de lift die zich 6000 km dwars door de aarde boort. Onderweg zie je verschillende aardlagen. Lukt het om het middelpunt van de aarde te bereiken?

Delen

Exposities

19 mrt 2016 - heden Water als Wapen

Water als Wapen

In de museale zaal op GeoFort wordt door een geopolitieke en geostrategische bril gekeken naar de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Aan de hand van kaarten wordt getoond hoe de inrichting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ter hand is genomen. Hierop is te zien hoe ingenieus het ontwerp is en hoe de linie gebruikt maakt van het aanwezige landschap. Met de historische landmeetinstrumenten is te zien hoe het inmeten van afstanden en hoogten gebeurde in vroeger tijden, voordat er GPS en andere moderne geotechnieken waren.

Museuminformatie

GeoFort

GeoFort

Kom naar het spannende forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Je gaat buiten en binnen het experiment aan met oude maar ook moderne geo-technieken. Je raakt gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse gang. Je wordt uitgedaagd in het doolhof en raakt gefascineerd door kaartschaal en projecties in de Kazerne. Je gaat miljoenen jaren terug in de tijd door aan de 4D globe te draaien en met Powers of Ten zoom je van het kleinste deel in je lichaam uit tot aan het verste plekje in het heelal. Ook kun je speuren, klauteren en spelen en met water in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Schuif aan op het terras en geniet van de vele lekkernijen!

Openingstijden

Alle weekenden en schoolvakanties open
GeoExperience: 11-17 u, 3D Café:  11-18 u

gesloten op 24 + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

€ 10,50, t/m 3 jaar gratis. Toegang tot binnen- en buitenactiviteiten van de GeoExperience. Speurtuin & 3D café gratis
 


Museumkaart geldig