Frans Hals Museum Hof

Frans Hals Museum Hof

Anders kijken, meer zien
Het Frans Hals Museum beschikt over een uitmuntende collectie Oude Meesters en cutting edge actuele kunst. Het museum maakt hoogwaardige tentoonstellingen over kunst uit de Gouden Eeuw én realiseert opmerkelijke exposities met toonaangevende hedendaagse kunstenaars. In zogenaamde ‘fusiontentoonstellingen’ brengt het museum 16e en 17e-eeuwse schilders en eigentijdse kunst samen. Het vernieuwde Frans Hals Museum laat je anders kijken en daardoor meer zien.
 
Frans Hals

De ‘huismeester’ van het museum, Frans Hals, behoort met Rembrandt en Vermeer tot de meest vernieuwende en beroemdste schilders van de Gouden Eeuw. Zijn virtuoos geschilderde, levendige portretten waren zeer geliefd en een inspirerend voorbeeld voor latere schilders als Monet, Manet en Van Gogh. Het Frans Hals Museum toont het grootste aantal portretten van Hals ter wereld, waaronder de wereldvermaarde Schuttersstukken. Het museum heeft verder talloze topstukken van Haarlemse kunstenaars uit de Gouden Eeuw in de collectie, zoals Leyster, Ruisdael, Saenredam en Goltzius.
 
Eén museum, twee locaties
Het Frans Hals Museum is gevestigd in twee schilderachtige monumentale gebouwen. Locatie Hof is gevestigd in een 17e-eeuws oudemannenhuis, met prachtige regentenkamers, karakteristieke eetzaal en fraaie binnentuin. Frans Hals moet hier zelf ook rondgelopen hebben. Locatie Hal is gelegen aan de Grote Markt, het historisch hart van Haarlem, en bestaat uit drie monumentale
panden. Beide locaties liggen zo’n 5 minuten lopen van elkaar en zijn toegankelijk met hetzelfde entreebewijs

Contact

Frans Hals Museum Hof Groot Heiligland 62
2011ES Haarlem

T: 023 5115775
E: [email protected]
W: www.franshalsmuseum.nl