Forteiland Pampus

Forteiland Pampus

Midden in het land ligt een historisch eiland te wachten op je komst: Forteiland Pampus! Je kunt hier heerlijk uitwaaien en een unieke dag beleven. Van naam ken je Pampus vast wel, maar hoe zit het nou echt? Hoe kregen ze het ruim honderd jaar geleden voor elkaar om in de voormalige Zuiderzee dit kunstmatige eiland te bouwen? Waarom is Pampus het boegbeeld van de Stelling van Amsterdam en wat is is die stelling eigenlijk? En wat is er zo bijzonder aan dat het (net als de Chinese Muur en de Egyptische piramides!) op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat?

Allemaal vragen waar Pampus je op verschillende manieren antwoord op geeft. Zo zijn er bijvoorbeeld enthousiaste gidsen die je rondleiden en militaire geheimen met je delen. Of komt het fort tot leven voor je, terwijl je door spannende gangen en ruimtes loopt die vol film- en geluidseffecten zitten. De topattractie in het fort is die met de virtuele ballonvaart. Ga voor Pampus en je zult verrast worden!

Varen naar Pampus duurt een klein half uur en is al een feest op zich. De veerboot vertrekt elk uur vanuit hartje Muiden, ter hoogte van nr. 33 op de Herengracht. Boek vooraf en met korting je online tickets, dan weet je zeker dat er plek voor je aan boord is. Zie hiervoor pampus.nl. Vanuit Amsterdam en Almere varen is mogelijk via veerdienstamsterdam.nl.

Contact

Forteiland Pampus Herengracht 67
1398AD Muiden

T: 029 4262326
E: [email protected]
W: https://www.pampus.nl

Online extra's

Moet je kijken… Pampus ligt voor Pampus!
15 apr t/m 26 apr

Moet je kijken… Pampus ligt voor Pampus!