Stopcylinderpers

Pronkstuk

Stopcylinderpers

In april 2015 is ons pronkstuk, deze stopcylinderpers uit 1901, in ons museum gearriveerd. Een bijzonder transport met twee zware legertrucks bracht hem van Buren naar Meppel. Dat zorgde voor veel pubiciteit in zowel de landelijke als de regionale pers en op RTV Drenthe.

Delen

Museuminformatie

Drukkerijmuseum Meppel

Drukkerijmuseum Meppel

Het Drukkerijmuseum Meppel vertelt het dynamische verhaal over de communicatie, van de eerste tekeningen van de oermens tot de uitvinding van de boekdrukkunst. Het is een lévend museum voor jong en oud. Je kunt er zelf papier scheppen, letterzetten, boeken inbinden of één van de leuke workshops volgen. In de kinderdrukkerij kunnen kinderen zelfstandig aan het werk met o.a. papier en stempels. Iedere dag (behalve op zaterdag) geven vrijwilligers demonstraties en uitleg over de museale objecten op de verschillende afdelingen, zoals het handmatig en machinaal zetten van letters, het vervaardigen van een steen – of zeefdruk en het inbinden van boeken. Naast de vaste collectie zijn er in het museum ook wisselende tentoonstellingen, die veelal grafisch gerelateerd zijn.

Openingstijden

di t/m za 13-17 u (op zaterdag geen demonstraties)
gesloten op feestdagen

Entree - Toegangsprijzen

volw € 6, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 17 jaar € 4, 65+ (geldig identiteitsbewijs) € 5,50, gezinskaart (2 volw + max 3 kind t/m 12 jr) € 15


Museumkaart geldig