Dolhuys | museum van de geest

Museum van de Geest  | Dolhuys

Let op: het Dolhuys wordt verbouwd en is daarom gesloten van 1 april 2019 tot najaar 2020.

In het Museum van de Geest  | Dolhuys  ontmoet je bijzondere geesten: mensen die anders functioneren dan doorsnee. Laat je inspireren door hun boeiende levensverhaal. Of waan je terug in de tijd en bezoek de oorspronkelijke dolcellen uit de 16e eeuw, uniek in Europa. Naast de vaste collectie vind je hier uitdagende tentoonstellingen waarin wordt stil gestaan bij de waarde van afwijkend gedrag. Museum van de Geest  | Dolhuys  beheert het erfgoed van de geest, in brede zin van het woord. De geestelijke gezondheidszorg, de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, de ouderenzorg, de verslavingszorg en de neurologie hebben allen historisch materiaal voortgebracht dat betrekking heeft op de geest in al zijn facetten. Naast dit historisch erfgoed bouwt het museum ook een kunstcollectie op die een andere kijk op de werkelijkheid biedt en daardoor aanzet tot verwondering.

Museum van de Geest | Dolhuys Schotersingel 2
2021GE Haarlem