Dolhuys | museum van de geest

In het Dolhuys | museum van de geest ontmoet je bijzondere geesten: mensen die anders functioneren dan doorsnee. Laat je inspireren door hun boeiende levensverhaal. Of waan je terug in de tijd en bezoek de oorspronkelijke dolcellen uit de 16e eeuw, uniek in Europa. Naast de vaste collectie vind je hier uitdagende tentoonstellingen waarin wordt stil gestaan bij de waarde van afwijkend gedrag. Dolhuys | museum van de geest beheert het erfgoed van de geest, in brede zin van het woord. De geestelijke gezondheidszorg, de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, de ouderenzorg, de verslavingszorg en de neurologie hebben allen historisch materiaal voortgebracht dat betrekking heeft op de geest in al zijn facetten. Naast dit historisch erfgoed bouwt het Dolhuys ook een kunstcollectie op die een andere kijk op de werkelijkheid biedt en daardoor aanzet tot verwondering.

Bezoekersinformatie

Dolhuys | museum van de geest Schotersingel 2
2021GE Haarlem

E: [email protected]
W: www.hetdolhuys.nl

Openingstijden Let op: het Dolhuys wordt verbouwd en is daarom gesloten van 1 april 2019 tot voorjaar 2020.

di-vr 10-17 u, za/zo + feestdagen 12-17 u
gesloten op 1 jan, 27 apr + 25 dec