De Hollandsche Schouwburg

De Hollandsche Schouwburg

Verbouwing Nationaal Holocaust Museum en Hollandsche Schouwburg
Let op: vanaf 3 februari 2020 is het Nationaal Holocaust Museum tijdelijk gesloten voor verbouwing. Vanaf 1 september 2020 sluit ook de Hollandsche Schouwburg. In 2022 hopen wij in deze twee tegenover elkaar liggende gebouwen een nieuw Nationaal Holocaust Museum te openen. 

De Hollandsche Schouwburg werd in 1892 gebouwd als theater, maar was tijdens de Tweede Wereldoorlog een deportatieplaats voor joden. Tegenwoordig is het gebouw een monument ter nagedachtenis van de slachtoffers. In 1992 kwam de Hollandsche Schouwburg in beheer van het Joods Historisch Museum. Toen werd ook de Stichting Hollandsche Schouwburg opgericht, waar de burgemeester van Amsterdam sindsdien altijd voorzitter van is geweest. In het monument bevinden zich een namenwand met daarop de 6.700 familienamen van de 104.000 Nederlands-joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en een educatieve tentoonstelling voor jongeren.

De Hollandsche Schouwburg is, samen met het Joods Historisch Museum, het JHM Kindermuseum, de Portugese Synagoge en het Nationaal Holocaust Museum i.o., onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier.

Contact

De Hollandsche Schouwburg Plantage Middenlaan 24
1018DE Amsterdam

T: 020-5310310
E: [email protected]
W: www.jck.nl